AUDI

Η Audi Sport έκλεισε τα 40 και συνεχίζει να συναρπάζει

1982: Audi clinches the Rally World Championship
1982: Audi clinches the Rally World Championship AUDI AG

Τα 40 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Audi Sport, το ξεχωριστό κομμάτι της Γερμανικής εταιρείας που ασχολείται αποκλειστικά με τα δυναμικά μοντέλα αλλά και τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Audi.

Πριν λίγες μέρες, στις 10 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια ιστορίας της Audi Sport GmbH, η οποία προήλθε ως μετεξέλιξη της quattro GmbH. Στις αρχές του καλοκαιριού, η Audi ξεκίνησε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της επετείου παράλληλα με το Nurburgring 24 Hours και μια έκθεση στις εγκαταστάσεις του Νέκαρσουλμ.

Audi Sport GmbH
Audi Sport GmbH AUDI AG


Η quattro GmbH ιδρύθηκε το 1983 και το 2016 μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH: Σήμερα, η θυγατρική της AUDI AG που ανήκει εξ ολοκλήρου στη μητρική εταιρεία, διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα της premium μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, φέρνοντάς την να γίνει ακόμα πιο δυναμική από ποτέ.

«Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει τα τελευταία 40 χρόνια και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, θα επεκτείνουμε επιλεκτικά το χαρτοφυλάκιο μοντέλων μας και τις υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες μας μαζί με την AUDI AG. Τα ρεκόρ πωλήσεων των τελευταίων ετών υπογραμμίζουν ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μας», σχολίασε ο Ρολφ Μιχλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH.

Anniversary exhibition 40 years of Audi Sport GmbH
Anniversary exhibition 40 years of Audi Sport GmbH AUDI AG


Μια μοναδική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα μέσα και γύρω από το Audi Forum Neckarsulm. Οι εργαζόμενοι της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια θα βρίσκονται εκεί, σε άμεση επαφή με τους πελάτες, για να προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Έμπειρα μέλη της οικογένειας Audi Sport, όπως ο Στέφεν Μπάμπεργκερ, Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi Sport GmbH, και ο Βόλφγκανγκ Σάνζ, Επικεφαλής Παραγωγής στο Μπέλινγκερ Χέφε, θα μοιραστούν με τους επισκέπτες, σημεία της συναρπαστικής γνώσης που κατέχουν για την ανάπτυξη μοντέλων και την παραγωγή οχημάτων.

Audi Sport customer racing
Audi Sport customer racing AUDI AG


Η έκθεση με τίτλο «40 χρόνια Audi Sport GmbH- Η γοητεία συναντά τις επιδόσεις», που λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου, παρέχει επίσης μοναδικές εικόνες και πληροφορίες για την Audi Sport. Όσοι ενδιαφέρονται, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αποκλειστικές ξεναγήσεις στο γειτονικό εργοστάσιο του Μπέλινγκερ Χέφε, το οποίο αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του Νέκαρσουλμ.

Εκεί, η Audi Sport GmbH χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό καινοτόμου υψηλής τεχνολογίας και αποδεδειγμένης δεξιοτεχνίας για να κατασκευάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο RS, το Audi RS e-tron GT, καθώς και το σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το Audi R8. Μια σειρά από ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα από την πλούσια γκάμα της Audi Sport GmbH θα θα είναι εκεί.

Ανάμεσά τους, σε περίοπτη θέση το τετρακίνητο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό, σε μία και μοναδική εκτέλεση, είναι μια επανερμηνεία του αρχικού quattro των αρχών της δεκαετίας του 1980. Επιπλέον, οι επιτυχημένοι οδηγοί αγώνων της Audi Sport, Ρινάλντο “Ντίντο” Καπέλο και Λούκα Ένγκστλερ, θα είναι παρόντες επί σκηνής, για συζητήσεις με το κοινό καθώς και για αυτόγραφα και selfies με τους θαυμαστές.

Audi RS Q e-tron
Audi RS Q e-tron AUDI AG

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της Audi Sport GmbH ξεκίνησαν τον Μάιο, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό. Τέσσερα Audi R8 LMS με ειδικά διακοσμητικά γραφικά από την ένδοξη ιστορία της μάρκας, τράβηξαν την προσοχή περίπου 235.000 θαυμαστών στο Nurburgring 24 Hours. Τα εκφραστικά σχέδια των αγωνιστικών αυτοκινήτων GT3 ερμήνευσαν εκ νέου αξέχαστες ιστορικές εμφανίσεις της Audi σε αγώνες πίστας και ράλι.

Οι πολύ επιτυχημένες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Audi Sport GmbH. Μετά την επιτυχία του 2021, η εταιρεία σημείωσε και πάλι ρεκόρ πωλήσεων το 2022, με 45.515 πωλήσεις οχημάτων,αύξηση 15,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Εκτός από την ανάπτυξη και παραγωγή μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η Audi Sport GmbH δραστηριοποιείται σε τρεις ακόμα επιχειρηματικούς τομείς.

Στην εξατομίκευση οχημάτων (Audi exclusive, εξοπλισμός Audi Sport), στην Audi collection (συλλογές lifestyle υψηλής ποιότητας) και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (εργοστασιακές και ιδιωτικές ομάδες/αγωνιζόμενοι). Από την ονομασία της εταιρείας και το ξεκίνημά της ως quattro GmbH, έως τις πρωτοποριακές σειρές μοντέλων όπως το Audi RS 6 Avant και ενδιαφέρουσες ξεχωριστές δημιουργίες της θυγατρικής της Audi μέχρι σήμερα– ιστορικές στιγμές και ορόσημα περιλαμβάνονται, στη συλλογή “40 σταθμοί στα 40 χρόνια της Audi Sport GmbH”.

TAGS AUDI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ