ALFA ROMEO TONALE

Η Alfa Romeo αντεπιτίθεται: όλα τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει μέχρι το 2026

Η Alfa Romeo αντεπιτίθεται: όλα τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει μέχρι το 2026
AP

Η νέα χρονιά που ξεκινά θα φέρει την απαρχή της αναγέννησης της Alfa Romeo, καθώς τον Ιούνιο αναμένεται το SUV Tonale. Διαβάστε ποια ακόμα νέα μοντέλα σχεδιάζει για την προσεχή πενταετία.

Το δεκαετές πλάνο για την επιστροφή της Alfa Romeo στα παλιά της μεγαλεία έχει ξεκινήσει με την επένδυση και τις οικονομίες κλίμακας του ομίλου Stellantis, αλλά για να επαναφέρει την ιταλική εταιρεία στην κερδοφορία πρέπει να βασιστεί στις δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς. Ή αλλιώς στις κατηγορίες μεγέθους των Crossovers και SUV, και με υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Κατά συνέπεια, στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας βρίσκεται το νέο SUV με την ονομασία Tonale, το οποίο με μήκος 4,52 μέτρων θα τοποθετηθεί κάτω από τη Stelvio (από άποψη μεγέθους) και θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο - πριν από την κυκλοφορία του τον Ιούνιο.

Το μικρομεσαίο -στις διαστάσεις του Audi Q3- ιταλικό SUV θα έχει κάθε είδους κινητήριο σύνολο: συμβατικό βενζίνης ή diesel με 130 ίππους, ήπιο και plug-in υβριδικό, και αμιγώς ηλεκτρικό. Οι κορυφαίες της εκδόσεις αναμένεται να αγγίζουν τους 240 hp.

Μετά από την Tonale, προς το τέλος του 2023 αναμένεται ένα μικρότερο B-SUV, με την ονομασία Brennero. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα e-CMP με το Peugeot 2008 και το Opel Mokka, διαθέτοντας ίσως και το ίδιο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το πρώτο.

Δεδομένου ότι η Stellantis προορίζει την Alfa Romeo να γίνει μία από τις premium εταιρείες της, η Brennero θα ανταγωνίζεται κυρίως αυτοκίνητα όπως το Audi Q2 και το Mini Countryman.

Έπειτα από αυτά τα δύο SUV, σειρά θα πάρει η ολοκαίνουρια γενιά του μεγαλύτερου της τριάδας, της Stelvio. Αυτή αναμένεται το 2024, χρονιά κατά την οποία θα αποκαλυφθεί και η καινούρια γενιά της Giulia, διατηρώντας πάντα τα δυναμικά γονίδια του σημερινού sport sedan. Τόσο η Stenvio όσο και η Giulia θα βασιστούν στη νέα μεγάλη πλατφόρμα STLA Large της Stellantis.

Πέραν των τεσσάρων παραπάνω νέων αυτοκινήτων, που θεωρούνται επιβεβαιωμένα, για το 2025 και το 2026 φημολογείται ότι η Alfa Romeo φιλοδοξεί να αναγεννήσει τη θρυλική GTV. Όμως, αυτό το πλάνο εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από την εμπορική επιτυχία των Brennero και Tonale, δεδομένου ότι ένα roadster δεν μπορεί να υπόσχεται τον ίδιο όγκο πωλήσεων.

Δεδομένου, τέλος, ότι η Alfa Romeo φιλοδοξεί να επαναφέρει τον παραδοσιακό της ανταγωνισμό με τις πολυτελείς γερμανικές εταιρείες -Audi, BMW, Mercedes-Benz- δεν αποκλείεται τα προσεχή χρόνια να δούμε και κάποια σχέδια των Ιταλών και για ένα μεγάλο, premium αμιγώς ηλεκτρικό SUV για να τεθεί αντιμέτωπο με τα Audi Q6 e-tron ή Mercedes-Benz EQE.

TAGS ALFA ROMEO TONALE ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ