ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ερχεται το υδρογονοκίνητο οικοσύστημα της Renault

Ερχεται το υδρογονοκίνητο οικοσύστημα της Renault

Η HYVIA θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, καθώς και παραγωγή, αποθήκευση και διανομή πράσινου υδρογόνου, με σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου, όλα έως το τέλος του 2021.

Το υδρογόνο έρχεται πιο γρήγορα, απ’ όσο περιμέναμε. Ναι, μεν, εδώ και 20 χρόνια γίνονται δοκιμές και χρησιμοποιείται σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο η δυσκολία στη μεταφορά του, απέτρεψε τη διεύρυνσή του. Τώρα, με την ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για καλύτερη ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης.

Μάλιστα, και η Ελλάδα επιθυμεί να έχει παρουσία στο υδρογόνο, και μακάρι να τα καταφέρει. Πάντως, τα νέα είναι συνταρακτικά από το εξωτερικό. Η Renault, μόλις ανακοίνωσε τη HYVIA, ένα πραγματικό οικοσύστημα υδρογονοκίνησης.

Τα αρχικά HY είναι για το υδρογόνο και το VIA για τον δρόμο. Η HYVIA βασίζεται στην τεχνογνωσία της Plug Power, ενός παγκόσμιου ηγέτη λύσεων υδρογόνου, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε κυψέλες καυσίμου και ηλεκτρολύτες, και ένα δίκτυο περισσότερων από 100 σταθμών ανεφοδιασμού, που διανέμουν πάνω από 40 τόνους υδρογόνου καθημερινά.

Η HYVIA θα προσφέρει λύσεις ηλεκτρόλυσης, φορητούς σταθμούς αποθήκευσης και, μέχρι τα τέλη του 2021, σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου που έχουν συναρμολογηθεί στο Flins της Γαλλίας. Οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμοι προς ενοικίαση ή αγορά και έχουν εγγύηση ότι είναι απλοί και ασφαλείς στη χρήση.

Ερχεται το υδρογονοκίνητο οικοσύστημα της Renault

Η HYVIA βασίζεται στην τεχνογνωσία της Renault, που είναι κορυφαία σε πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών, ηλεκτρικών LCV με μερίδιο αγοράς 40% και πρωτοπόρος των LCV υδρογόνου από το 2014. Η HYVIA θα προσφέρει μια γκάμα τριών LCV με κυψέλες καυσίμου έως το τέλος του έτους, συμπληρωματικά των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Το MasterVan H2-TECH είναι ένα μεγάλο φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων, με εμβέλεια έως 500 χλμ. και όγκο φορτίου 12 κυβικά μέτρα. Το MasterChassis CabH2-TECH είναι ένα μεγάλο φορτηγό με ακόμα περισσότερο χώρο φορτίου (19 κ.μ.), καλύπτοντας απόσταση 250 χιλιομέτρων.

Το MasterCitybus H2-TECH, είναι ένα αστικό λεωφορείο που μπορεί να μεταφέρει έως και 15 επιβάτες, ιδανικό για επιχειρήσεις, δήμους και τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων. Αυτά τα οχήματα είναι βασισμένα στην αρχιτεκτονική DualPower: τροφοδοτούνται τόσο από ηλεκτρική ενέργεια όσο και από υδρογόνο. Τα οχήματα έχουν εμβέλεια έως 500 χλμ.: 100 χλμ. από ηλεκτρική ενέργεια, και τα υπόλοιπα από υδρογόνο.

Είναι εξοπλισμένα με μπαταρία 33kWh, κυψέλη καυσίμου 30kW και δεξαμενές που περιέχουν μεταξύ 3-7 κιλών υδρογόνου, ανάλογα με την έκδοση.

Επίσης, η HYVIA θα προσφέρει λύσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και συντήρησης για όλες τις ανάγκες των πελατών της, τόσο στα οχήματα όσο και στις λύσεις υδρογόνου και αξιοποιεί ολόκληρο το δίκτυο της Renault. Η HYVIA εδρεύει στη Γαλλία, με κεντρικά γραφεία στη Villiers Saint-Frédéric, εργοστάσιο και διανομή στο Flins - Process, παραγωγή στο Batilly, το εργοστάσιο της Renault και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ