ΚΑΥΣΙΜΑ

Επιδότηση Καυσίμων: Μέχρι 15 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Η διαδικασία, τα ποσά και οι δικαιούχοι

Επιδότηση Καυσίμων: Μέχρι 15 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Η διαδικασία, τα ποσά και οι δικαιούχοι
Επιδότηση Καυσίμων: Μέχρι 15 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα INTIME NEWS

Ξεκινά μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η επιδότηση στη βενζίνη, ενώ η επιδότηση στο diesel κίνησης γίνεται ήδη στην τιμή χονδρικής.

Πριν τα μέσα Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς από το News 24/7 πότε θα μπορούν οι οδηγοί να βάλουν βενζίνη με επιδότηση, ο κ. Οικόνομου απάντησε ότι η πλατφόρμα για τα καύσιμα θα λειτουργήσει τέλος αυτής της εβδομάδας ή αρχή της επόμενης.

Τα ποσά επιδότησης βενζίνης

Για αυτοκίνητο:

  • 50 ευρώ για 3 μήνες στους κατοίκους νησιωτικών περιοχών (Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας).
  • 40 ευρώ συνολικά για 3 μήνες στους κατοίκους της της υπόλοιπης Ελλάδας.

Μοτοσυκλέτες:

  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προβλέπεται επίσης μπόνους 5 ευρώ για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα αντί για την κατάθεση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι

Προβλέπεται οικονομική διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) έως 30.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος

Το μπόνους των 5 ευρώ

Όσοι επιλέξουν να κατεβάσουν την κάρτα καυσίμων στο smartphone τους αντί να πιστωθεί το επίδομα σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα έχουν μπόνους 5 ευρώ.

Προσοχή όμως, καθώς όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα έχει ημερομηνία λήξης και σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό της επιδότησης έως και τις 31 Ιουλίου 2022, η κάρτα καταργείται και το ποσόν της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Πώς θα γίνεται η αίτηση στο gov.gr

Το επίδομα βενζίνης θα πιστωθεί όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό
  • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή και θα αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Τα στοιχεία που χρειάζεται να έχετε για την αίτηση είναι:

  • διεύθυνση email,
  • αριθμός κινητού τηλεφώνου,
  • αριθμός τραπεζικού λογαριασμού.

Diesel κίνησης

Εντωμεταξύ, ξεκίνησε από 1η Απριλίου η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στην τιμή χονδρικής με 12 λεπτά/λίτρο, με το όφελος στον καταναλωτή ωστόσο να είναι τελικά ανεπαίσθητο.

Δες τις τιμές καυσίμων από όλα τα πρατήρια και βρες τα φτηνότερα εδώ.

TAGS ΚΑΥΣΙΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ