ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Ένας χρόνος επιτυχημένης παρουσίας των ελαστικών Davanti στην Ελλάδα

Davanti Tyres GR 2024
Davanti Tyres GR 2024 SPANOS SA

Η Davanti Tyres, έχοντας ολοκληρώσει την 1η πλήρη χρονιά δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, έδωσε διπλό ραντεβού με τους επαγγελματίες του κλάδου των ελαστικών, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν συνολικά περισσότεροι από 50 συνεργάτες της Davanti από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Γιώργος Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της εισαγωγικής εταιρείας Σπανός ΑΕ, και ο κ. Βασίλης Γούσιος, υπεύθυνος πωλήσεων της Davanti Tyres στην Ελλάδα, μίλησαν για τη φιλοσοφία, την πορεία και τα πλάνα της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2015 από την Oak Tyres, μια από τις κορυφαίες εταιρείες χονδρικού εμπορίου ελαστικών στο Ην. Βασίλειο.

Davanti Tyres GR 2024
Davanti Tyres GR 2024 SPANOS SA


Το 2023 έφτασε να διαθέτει στη βρετανική αγορά περισσότερα από 900.000 ελαστικά, και πλέον έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, σε 6 ηπείρους. Η Davanti διαθέτει περισσότερους από 700 κωδικούς, σε όλες τις κατηγορίες ελαστικών για επιβατικά (UHP, SUV, All season, Runflat, All Terrain κ.ά.), αλλά και για ελαφρά φορτηγά.

Το 2020 απέκτησε μόνιμη θέση στο φημισμένο κέντρο εξέλιξης IDIADA στην Ισπανία, όπου δοκιμάζονται εκτενώς όλα τα νέα ελαστικά της πριν βγουν στην παραγωγή, έτσι ώστε να πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές απόδοσης, οικονομίας και ασφάλειας. Η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της Davanti πλέον κερδίζει την εμπιστοσύνη και των κατασκευαστών αυτοκινήτων: η εταιρεία αποτελεί τον προμηθευτή ελαστικών πρώτης τοποθέτησης στα βρετανικά, υβριδικά βαν LEVC VN5, καθώς και στη σύγχρονη εκδοχή του κλασικού Moke.

Davanti Tyres GR 2024- Γ. Σπανός
Davanti Tyres GR 2024- Γ. Σπανός SPANOS SA


Αυτή την περίοδο η Davanti λανσάρει στην ελληνική αγορά τρία νέα ελαστικά, για πολύ διαφορετικές απαιτήσεις. Το νέο Protoura Race είναι ένα ημι-αγωνιστικό, semi-slick ελαστικό με άδεια χρήσης για τον δρόμο. Το Protoura Sport DSP Runflat είναι ένα σπορ λάστιχο που μπορεί να κινηθεί χωρίς αέρα. Και το Terratoura M/T είναι ένα σκληροτράχηλο «Mud Terrain» που επεκτείνει την γκάμα ελαστικών εκτός δρόμου της εταιρείας.

Στόχος της Davanti είναι να «δείχνει τον δρόμο» στην έρευνα και την εξέλιξη ελαστικών, αλλά και να συμβάλλει στην ανακοπή της κλιματικής αλλαγής, «δείχνοντας το μέλλον» της βιομηχανίας, και θεωρώντας καθήκον της τον περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματός της. Και το 2024 αυτό εκφράζεται στην πράξη, φυτεύοντας 2.000 δέντρα κάθε μήνα, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Ecologi.

Davanti Tyres GR 2024
Davanti Tyres GR 2024 SPANOS SA


Στην Ελλάδα, η Davanti έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, ντύνοντας με τα χρώματά της αυτοκίνητα δρόμου και αγωνιστικά για rally και drift. Για το 2024 στηρίζει τον Μ. Εγγλεζόπουλο, που αγωνίζεται στο Παν. Πρωτάθλημα Drift και αναστατώνει το κοινό με τα θεαματικά του περάσματα. Η αγωνιστική BMW του υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους στην παρουσίαση της Αθήνας, ενώ ένα πανίσχυρο, βελτιωμένο Audi RS3 βρισκόταν στην αντίστοιχη θέση στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ελλάδα τα ελαστικά της Davanti εισάγονται αποκλειστικά από το Spanos Group, και διατίθενται μέσω επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την επικράτεια.

TAGS ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ