ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο σε τροχούς, για… χίπις

"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault
"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault

Η Renault θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Caravan του Ντίσελντορφ, το ηλεκτρικό HIPPIE CAVIAR HOTEL.

Η Renault επαναπροσδιορίζει τον όρο «αυτοκινούμενο τροχόσπιτο», με ένα πρωτότυπο μοντέλο που συνδυάζει τις ανέσεις ενός van, πολυτελή χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου και την ελευθερία κινήσεων.

Ουσιαστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα 5στερο ξενοδοχείο σε τροχούς, που απευθύνεται σε… χίπις, καθώς και η ίδια η Renault το χαρακτηρίζει ως HIPPIE CAVIAR HOTEL.

Το ηλεκτρικό μοντέλο πρόκειται να παρουσιαστεί στο 2021 CARAVAN SALON στο Ντίσελντορφ, στις 27 Αυγούστου, και αναμένεται να εντυπωσιάσει.

Η Renault Design επέλεξε το νέο Renault Trafic για να φανταστεί μια νομαδική ζωή με όλο τον χώρο, την άνεση και τις παροχές που απαιτούνται για τα ταξίδια. Οι διαστάσεις του βαν διευκολύνουν επίσης το παρκάρισμα, για μια ζωή χωρίς άγχος.

Το HIPPIE CAVIAR HOTEL έχει πιο ισχυρό και εκφραστικό μπροστινό μέρος από το νέο Renault Trafic. Αποτελείται από μια καμπίνα μπροστά, σε ένα λαμπερό υδροπράσινο χρώμα που ονομάζεται «AlmondFlakes» και ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος σε «Anodised Silver Grey». Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από δωμάτια ξενοδοχείων 5 αστέρων, εκλεπτυσμένα και πλούσια σε φυσικά υλικά. Το ταμπλό με ψάθινο εφέ, ενισχύεται από μια δερμάτινη ταινία.

Η χρήση υλικών, όπως το εξωτικό ξύλο, οι φυσικές ίνες (λινό και μαλλί) και ο αφρός φυτικής προέλευσης, είναι ένα νεύμα προς τη φύση. Τα ιαπωνικά χρώματα «washi» με εφέ χαρτιού προσθέτουν ένα αρχιτεκτονικό και σύγχρονο ύφος. Τα χρώματα και τα υλικά ενσαρκώνουν την αισιοδοξία και την ελευθερία της δεκαετίας του 1960, της δεκαετίας των χίπις.

"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault
"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault

Το HIPPIE CAVIAR HOTEL προσφέρει έναν πάγκο που μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ άνετο κρεβάτι (145 εκ. x 195 εκ.), που μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα στο όχημα. Στη θέση «περισυλλογής», η ανοιχτή πόρτα του χώρου αποσκευών και οι κουρτίνες της παρέχουν ιδιωτικότητα και προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Στη θέση «cozy», ο πάγκος και η γωνιακή πολυθρόνα δημιουργούν ένα σαλόνι. Η βεράντα, στον τελευταίο όροφο, με τραπεζάκι σαλονιού και δύο αφαιρούμενες πλάτες, προσφέρει μια ξεχωριστή θέα στο περιβάλλον. Η ταράτσα είναι προσβάσιμη από μια σκάλα που υπάρχει εντός του οχήματος.

"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault
"Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" της Renault

Το HIPPIE CAVIAR HOTEL προσφέρεται με ένα πακέτο logistics, που περιλαμβάνει ντους, τουαλέτα, ηλεκτρικό σημείο φόρτισης κ.λπ.) στη θέση που έχει επιλέξει ο πελάτης, καθώς και με υπηρεσίες για παραγγελία online με παράδοση με drone στην οροφή ή στον πάγκο, ενώ φέρει και ποδήλατα.

Περισσότερα σε λίγες ημέρες…

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ