CHAOS

Chaos: Η τιμή του ελληνικού υπεραυτοκινήτου που περιμένουμε να δούμε εν κινήσει και LIVE

SP Automotive Chaos
SP AUTOMOTIVE CHAOS

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όλο αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ωστόσο, σύμφωνα με την SP Automotive, έχει ήδη πουληθεί το πρώτο αυτοκίνητο! Το ελληνικό "ultracar" των 3.065 ίππων θα παραχθεί σε 100 αντίτυπα, 20 για κάθε ήπειρο και η τιμή του θα είναι πολλά, πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου η SP Automotive (εκ του Spyros Panopoulos Automotive) αποκάλυψε τις εικόνες και περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες του Chaos, το πρώτου "ultracar" στον κόσμο το οποίο είναι σχεδιασμένο και θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Όπως αναφέραμε και στην αναλυτική μας παρουσίαση, το Chaos θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη "βασική" Earth Version των 2.049 ίππων και την κορυφαία Zero Gravity με ισχύ που θα φτάνει τους 3.065 ίππους!

SP Automotive Chaos
SP AUTOMOTIVE CHAOS

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Σπύρο Πανόπουλο, το πρώτο Chaos έχει ήδη πουληθεί και θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2022. Και η τιμή του; Σύμφωνα με το Carscoops, η τιμή ξεκινά από τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση Earth Version και σκαρφαλώνει στα 12 εκατομμύρια 400 χιλιάδες ευρώ για την Zero Gravity.

SP Automotive Chaos
SP AUTOMOTIVE CHAOS

Αν το σκέφτεστε, θα πρέπει να απευθυνθείτε τον οίκο Sotheby’s, μιας και οι πωλήσεις γίνονται αποκλειστικά από εκεί. Δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να δούμε το Chaos από κοντά - δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όλο αυτό είναι πολύ καλό, για να είναι αληθινό.

SP Automotive Chaos
SP AUTOMOTIVE CHAOS

Κανονικά το επίσημο ντεμπούτο ήταν προγραμματισμένο για την Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 2022, ωστόσο το ελβετικό σόου αυτοκινήτου δεν θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω της πανδημίας. Έτσι, η Spyros Panopoulos Automotive αποφάσισε να αποκαλύψει τη Δευτέρα 1/11 τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του CHAOS μέσα από την ιστοσελίδα της.

Για τη διετία 2022-2023 έχουν προγραμματιστεί οι εξής ενέργειες σύμφωνα με την SP Automotive:

  • Επίσημη παρουσίαση του μοντέλου από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Παρουσίαση του αυτοκινήτου στο κοινό, στο νέο κέντρο παραγωγής της εταιρείας.
  • Παρουσίαση και Δοκιμή του CHAOS από την εκπομπή Top Gear του BBC.
  • Απόπειρα για ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής με την υποστήριξη της Red Bull.
  • Απόπειρα για χρόνο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring.
  • Επίτευξη του ταχύτερου χρόνου για αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση 0-402 m (1/4 του μιλίου).
SP Automotive Chaos
SP AUTOMOTIVE CHAOS
TAGS CHAOS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ