ΑΤΧ

Αυτή είναι η εντεκάδα των υποψήφιων μοντέλων για τον τίτλο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα”

FINALIST
FINALIST ΑΤΧ

Η διαδικασία για την ανάδειξη του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα” μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα μέλη του θεσμού να έχουν ψηφίσει την εντεκάδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2024.

Οι 27 δημοσιογράφοι του Ελληνικού Ειδικού Τύπου που αναδεικνύουν με την ψήφο τους κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» επέλεξαν –ο καθένας ξεχωριστά– από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, τα δέκα καλύτερα. Στο τέλος της διαδικασίας, δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τους ίδιους ψήφους στην 10η θέση, με αποτέλεσμα οι φιναλίστ να είναι τελικά έντεκα.

Εδώ λοιπόν, σας παραθέτουμε αλφαβητικά τα 11 υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα

1. Citroen C4 X

Citroen C4X
Citroen C4X CITROEN


2. Dacia Spring

Dacia Spring
Dacia Spring DACIA


3. Honda Civic e:HEV

Honda Civic e-hev
Honda Civic e-hev HONDA


4. Hyundai Kona

Hyundai Kona
Hyundai Kona HYUNDAI


5. Jeep Avenger

Jeep Avenger
Jeep Avenger JEEP


6. Kia Niro

Kia Niro
Kia Niro KIA


7. MG4

MG4
MG4 MG MOTOR


8. MG ZS

MG ZS
MG ZS MG MOTOR


9. Nissan X-Trail

Nissan X-Trail
Nissan X-Trail NISSAN


10. Peugeot 408

Peugeot 408
Peugeot 408 PEUGEOT


11. Renault Austral

Renault Austral
Renault Austral RENAULT


Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, τα πέντε έχουν στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται (και) ως υβριδικά. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά. Η τελική φάση της ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγηση των 11 μοντέλων από τα 27 μέλη του θεσμού, ενώ η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

TAGS ΑΤΧ CITROEN DACIA HONDA HYUNDAI JEEP KIA MG NISSAN PEUGEOT RENAULT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ