ΑΓΟΡΑ

Αυτές είναι οι μάρκες που ανέβηκαν στο βάθρο των πωλήσεων του Φεβρουαρίου

Toyota Yaris Cross
Toyota Yaris Cross TOYOTA

Η εικόνα των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, είναι αρκετά δυναμική, ανάλογη προς το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, οπότε και το γεγονός πως και ο Φεβρουάριος ήταν ένας καλός μήνας για τις πωλήσεις, είναι μάλλον θετικό δείγμα.

Το πρόσημο στην ποσοστιαία διαφορά από το αντίστοιχο διάστημα του 2023, είναι θετικό και αυτό αν μη τι άλλο, είναι ένα ακόμα αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση η αγορά του αυτοκινήτου. Η ανάπτυξη είναι δεδομένη και βλέπουμε πως η επέκταση της ηλεκτροκίνησης εν τοις πράγμασι, φέρνει στο προσκήνιο και νέους παίκτες που το λιγότερο που θα κάνουν είναι να “ανοίξουν” την αγορά και να αυξήσουν τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

BYD Atto 3
BYD Atto 3 BYD


Αξίζει να σημειωθεί πως στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου, καταγράφονται για πρώτη φορά ταξινομήσεις από νέες εταιρείες στην ελληνική αγορά, όπως είναι η Maxus και η Seres (που διαβάζεται “Σίρες”)- η κάθε μία από διαφορετικό επιχειρηματικό Όμιλο που κάνουν αμφότεροι εντυπωσιακές κινήσεις στο χώρο της εισαγωγής νέων μαρκών στην Ελληνική αγορά.

Citroen C3
Citroen C3 CITROEN


Σημειωτέον πως, θα ακολουθήσει και η BYD με τις δύο νέες δικές της προτάσεις στην αγορά, ενώ αναμένονται και τουλάχιστον δύο ακόμα ονόματα εταιρειών να κάνουν ντεμπούτο μέσα στο 2024. μέχρι στιγμής πάντως, με τα επίσημα στοιχεία του Φεβρουαρίου να καταδεικνύουν συνέχεια του “νήματος” από εκεί που το άφησαν οι εταιρείες κλείνοντας το 2023, κρατάμε το πολύ θετικό δείγμα της αύξησης των πωλήσεων που θα οδηγήσει νομοτελειακά -εκτός και αν γίνει κάτι έκτακτο- στην καλύτερη συνολική εικόνα στις ετήσιες πωλήσεις σε σχέση με το 2023.

Peugeot 2008
Peugeot 2008 PEUGEOT


Για άλλον ένα μήνα λοιπόν, η Toyota που σημείωσε 1.801 ταξινομήσεις, είναι στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, με τη Citroen να ακολουθεί “κατά πόδας”, κλείνοντας το Φεβρουάριο με 1.027 πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Οριακά πίσω, στην τρίτη θέση, τερμάτισε το δεύτερο μήνα του έτους η Peugeot με 996 ταξινομήσεις- ενώ για την ιστορία, πίσω της είναι η Hyundai (863), η Suzuki (764) και η Opel (718).

TAGS ΑΓΟΡΑ TOYOTA PEUGEOT AUTOMOBILES CITROEN SERES MAXUS ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ