BMW

Αποκάλυψη της νέας BMW X2 και της πρώτης ηλεκτρικής iX2

BMW GROUP PRESS
BMW GROUP PRESS

Το βαυαρικό συμπαγές Coupe-SUV πέρασε στη δεύτερη γενιά του, με φρέσκια αισθητική, μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο σπορ διάθεση, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε και η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, iX2. Στην αγορά από το Μάρτιο του 2024.

Το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) στην premium compact κατηγορία, δηλαδή αυτό που εισήγαγε την Coupe φιλοσοφία στα συμπαγή πολυτελή SUV, έχει μεγαλώσει σε αυτή τη δεύτερη γενιά του κατά 19,4 εκατοστά σε μήκος (φτάνοντας τα 4,554 μέτρα), κατά 2,1 εκατ. σε πλάτος (1,854 μ.) και κατά 6,4 εκατ. σε ύψος (1,590 μ.).

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο ευρύχωρη για τους επιβάτες, και ο χώρος αποσκευών της τώρα φτάνει στα 560 λίτρα - ή στα 1.470 lt με την πτώση των πίσω καθισμάτων. Η ηλεκτρική iX2, στο μεταξύ, λόγω της μπαταρίας στο δάπεδό της, προσφέρει αντίστοιχα 525 έως 1.400 λίτρα.

BMW Group
BMW GROUP

Ο νέος της σχεδιασμός εκφράζεται με την φωτεινή «υπογραφή» των προβολέων LED, με την εξαγωνική μάσκα «νεφρών» της BMW (με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος) - και προς τα πίσω με την κλασσική κλίση της τρίτης κολόνας, με τους μυώδεις θόλους των τροχών, με τον ιδιαίτερα δυναμικό προφυλακτήρα και με τα καινούρια φωτιστικά σώματα.

BMW Group Press
BMW GROUP PRESS

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί φυσικά πρωταγωνιστεί η λεπτή επιφάνεια του BMW Curved Display, που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη των πολυμέσων, συνδεσιμότητας και πλοήγησης. Ξεχωρίζει, επίσης, το «αιωρούμενο» υποβραχιόνιο πάνω από την κεντρική κονσόλα, και πολλές ανασχεδιασμένες λεπτομέρειες περιμετρικά.

BMW Group Press
BMW GROUP PRESS

Στο παγκόσμιο λανσάρισμά της, το Μάρτιο του 2024, η αρχή θα γίνει με την ηλεκτρική BMW iX2 xDrive30 και θα ακολουθήσει το βενζινοκίνητο μοντέλο επιδόσεων X2 M35i xDrive, άλλη μία έκδοση βενζίνης και μία diesel. Λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι, θα προστεθεί και μια δεύτερη ηλεκτρική και μία ακόμη πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Η BMW iX2 xDrive30 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες -από έναν σε κάθε άξονα- που αποδίδουν μαζί 313 ίππους και 494 Nm. Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 5,6 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα φτάνει -ηλεκτρονικά περιορισμένη- στα 18 km/h. Η μπαταρία των 64,8 kWh εξασφαλίζει αυτονομία έως και 449 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

BMW Group Press
BMW GROUP PRESS

Περνώντας στην πρώτη βενζινοκίνητη, η BMW X2 M35i xDrive -με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις Μ- κινείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους, και την επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Φυσικά συνοδεύεται από την τετρακίνηση xDrive, και από την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ και τα φρένα M Compound.

Στο μεταξύ, ένα τρικύλινδρο μοτέρ της οικογένειαςEfficient Dynamics θα τροφοδοτεί την νέα X2 sDrive20i, η οποία επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 6,0 λίτρων (κατά WLTP) καθώς συνεργάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Ο κινητήρας του 1.5 λίτρου αποδίδει μόνος του 156 ίππους, και συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ η ισχύς φτάνει τους 170 hp.

BMW Group Press
BMW GROUP PRESS

Περνώντας στο diesel, η τετρακύλινδρη μονάδα της BMW X2 sDrive18d αναβαθμίστηκε για τη νέα γενιά του συμπαγούς SAV του Μονάχου. Φτάνει στους 150 ίππους και επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 5,1 lt/100km. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της νέας X2 συνδέονται με το κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Και βεβαίως εμπλουτίζονται με την πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και με τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το νέο BMW iDrive με QuickSelect και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9.

BMW Group Press
BMW GROUP PRESS

Τόσο οι νέες BMW X2 και iX2 όσο και οι μπαταρίες τους θα παράγονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Όπως προαναφέραμε, η διάθεσή τους θα ξεκινήσει την ερχόμενη Άνοιξη, με τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

TAGS BMW BMW X2 BMW IX2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ