ALFA ROMEO

Άλλη μια σημαντική διάκριση για το υβριδικό και τετρακίνητο SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV
Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV ALFA ROMEO MEDIA

Η Alfa Romeo Tonale Q4 κρίθηκε από τους ειδικούς πως είναι το πιο αποτελεσματικό plug-in υβριδικό στην κατηγορία των C- SUV, χάρη στο προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιεί.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 15,5 kWh με τον ηλεκτροκινητήρα των 122 ίππων, προσφέρει αρκετά μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία στο Ιταλικό SUV σε αστικό περιβάλλον, εκεί δηλαδή που τη χρειάζεται περισσότερο ο οδηγός και περίπου 600 χιλιόμετρα συνολικής αυτονομίας (με ένα ντεπόζιτο βενζίνης και μια πλήρη φόρτιση). Το σύστημα της τετρακίνησης Q4 της Alfa Romeo στην Tonale προκύπτει από το συνδυασμό των δύο κινητήρων.

Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV
Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV ALFA ROMEO MEDIA

Ο βενζινοκινητήρας των 1,3 λίτρων κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ο ηλεκτρικός τους πίσω. Με το χαρισματικό αυτό συνδυασμό ικανοτήτων, η plug-in υβριδική εκδοχή της Alfa Romeo Tonale, κρίθηκε ως το καλύτερο αυτοκίνητο του είδους στην κατηγορία του. Η Alfa Romeo Tonale plug-in Hybrid Q4 βραβεύτηκε με τον τίτλο “Green SUV of the Year” για το 2024 από το Green Car Journal.

Το Green Car Journal είναι ένα έγκυρο αμερικανικό περιοδικό έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό, που ασχολείται -όπως προδίδει και ο τίτλος- με τις σχέσεις μεταξύ αυτοκινήτων, ενέργειας και περιβάλλοντος από το 1992. Οι συντάκτες του Green Car Journal εκτίμησαν το ιταλικό στυλ, τη δυναμική οδήγησης, τη λειτουργικότητα και το εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας της Tonale.

Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV
Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV ALFA ROMEO MEDIA

Η Alfa Romeo Tonale είναι το πιο αποτελεσματικό plug-in υβριδικό Q4 C-SUV στην κατηγορία. Το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, παρέχοντας πρόσφυση στους μπροστινούς τροχούς. Μαζί με το ηλεκτρικό σύνολο μπαταρίας- κινητήρα, η συνολική απόδοση του μοντέλου είναι η καλύτερη στην κατηγορία, φτάνοντας τους 280 ίππους.

TAGS ALFA ROMEO ALFA ROMEO TONALE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ