OPINIONS

"Σαν το Καραϊσκάκη πουθενά!"

"Σαν το Καραϊσκάκη πουθενά!"
INTIME SPORTS

Ο Νταβίδ Φουστέρ ξεκινάει τη συνεργασία του με το Sport24.gr. Μέσα από το καινούργιο του blog θα γράφει τις απόψεις του για ποδοσφαιρικά και άλλα θέματα, περιμένοντας τα δικά σας σχόλια.

"Γεια σας φίλοι μου. Είμαι ο Νταβίδ Φουστέρ, παίκτης του Ολυμπιακού και στη διάρκεια αυτής της σεζόν θα μιλάω μαζί σας για ποδόσφαιρο αλλά και άλλα θέματα από το Sport24.gr. Περιμένω τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ!"

Αγαπητοί φίλοι του Sport24.gr γεια σας!

Από σήμερα ξεκινάω μια συνεργασία με το Sport24.gr, το οποίο θα φιλοξενήσει μια σειρά από κείμενά μου, όπου το βασικό θέμα θα είναι το ποδόσφαιρο, ελληνικό και ξένο. Θα μοιραστώ μαζί σας απόψεις και προσωπικές εμπειρίες από την μέχρι σήμερα παραμονή μου ειδικότερα στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα.

Η επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας μέσα από ετούτη τη γωνιά, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχόλιά σας θα είναι ευπρόσδεκτα. Το γεγονός ότι το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες, είναι νομίζω η ιδανική χρονική συγκυρία για να ξεκινήσει αυτή η συνεργασία. Έτσι λοιπόν, σήμερα θα σας μιλήσω για την πρώτη εμπειρία που είχα από έναν αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Θυμάμαι ότι από την αρχή της περασμένης περιόδου πολλοί δημοσιογράφοι με ρωτούσαν αν είχα ακούσει για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι και αν είχα υπόψη μου την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στους δυο μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους.

Εγώ απαντούσα ότι γνώριζα την αντιπαλότητα και πως είχα δει τηλεοπτικές εικόνες από αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά από μέσα μου ήξερα πως μόνο ζώντας το μέσα στο γήπεδο, θα μπορούσα πραγματικά να καταλάβω τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Έχω αγωνιστεί σε γήπεδα τόσο σπουδαία όπως το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ή το «Καμπ Νόου», αλλά ούτε καν αυτά μπορούν να συγκριθούν με την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», ειδικά όταν φιλοξενούμενος είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος.

Ο κόσμος αρχίζει να ζει σε ρυθμούς ντέρμπι τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το ματς. Οι φίλαθλοι, θυμάμαι, με σταματούσαν στο δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, παντού όπου με έβρισκαν, λέγοντάς μου συνεχώς ότι «πρέπει» να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό!

Έτσι άρχισα να συνειδητοποιώ σιγά – σιγά την σπουδαιότητα αλλά και την ιδιαιτερότητα αυτού του αγώνα για τους φίλους του Ολυμπιακού. Όταν έφτασε η μεγάλη μέρα, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη μεγάλη παρουσία του κόσμου που μας περίμενε στου Ρέντη.

Δεν σταματούσαν να μας εμψυχώνουν και όταν περάσαμε από μπροστά τους, είχαμε την αίσθηση ότι ήθελαν να μετακινήσουν αυτοί το πούλμαν και να μας σπρώξουν μέχρι το στάδιο με τα χέρια τους!

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη ήρθε μόλις φτάσαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι κερκίδες ήταν ασφυκτικά γεμάτες δυο περίπου ώρες πριν τη σέντρα. Ήταν κάτι που μου τύχαινε για πρώτη φορά στην καριέρα μου!

Τα χρώματα και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε μέσα στο γήπεδο ήταν κάτι που ειλικρινά με εντυπωσίασε, μια απίστευτη εικόνα και ένα απίστευτο συναίσθημα.

Τώρα το μόνο που επιθυμώ είναι να είμαι έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου, γιατί όπως θα γνωρίζετε, είχα έναν τραυματισμό (κάταγμα στα πλευρά) τον περασμένο Οκτώβριο.

Βέβαια η αποθεραπεία πηγαίνει πολύ καλά και επειδή από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω ότι θα μπορέσω να δώσω το "παρών" και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στην τόσο σημαντική αυτή αναμέτρηση.

Κάπου εδώ θα σας αποχαιρετήσω για σήμερα. Ελπίζω να απολαύσετε το ντέρμπι και φυσικά, να νικήσει ο Ολυμπιακός!

Να είστε όλοι καλά

Νταβίδ Φουστέρ

Βίντεο: Το αφιέρωμα του Sport24.gr στον Νταβίδ Φουστέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ