ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ξέθαψαν τον Σουλεϊμάνογλου για να πάρουν δείγμα DNA

Naim Suleymanoglu, a Turkish hero known as Pocket Hercules, lifts 335kg Monday, July 22, 1996 at the Summer Olympics in Atlanta. Suleymanoglu became the first weightlifter in Olympic history to earn three gold medals.  (AP Photo/Michael Probst)
Naim Suleymanoglu, a Turkish hero known as Pocket Hercules, lifts 335kg Monday, July 22, 1996 at the Summer Olympics in Atlanta. Suleymanoglu became the first weightlifter in Olympic history to earn three gold medals. (AP Photo/Michael Probst) ASSOCIATED PRESS

Δικαστής ζήτησε την εκταφή της σορού του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου ώστε να παρθεί δείγμα DNA για να γίνει τεστ πατρότητας. Η Γιαπωνέζα που υποστηρίζει ότι ο "Ηρακλής τσέπης" είναι πατέρας της.

Εκταφή της σορού του "Ηρακλή τσέπης", του Τούρκου πρωταθλητή άρσης βαρών Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο υπόθεσης πατρότητας η οποία έχει προκύψει από τους ισχυρισμούς της Γιαπωνέζας Σεκάι Μορί, η οποία υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Ο Σουλεϊμάνογλου πέθανε τον Νοέμβριο του 2017, σε ηλικία 50 ετών, έναν μήνα μετά τη μεταμόσχευση ήπατος. Ο 50χρονος αρσιβαρίστας υπέφερε για πολύ καιρό από κίρρωση ήπατος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα τηςHurriyet Daily News,οι κόρες του Σουλεϊμάνογλου από την Τουρκάλα σύντροφό του αντιτάχθηκαν στην εκταφή, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει η διαδικασία. Όπως είπε η δικηγόρος της Σεκάι Μόρι, η εκταφή είναι κάτι που είθισται σε υποθέσεις πατρότητας, εάν ο πατέρας είναι νεκρός, προσθέτοντας πως τα δείγματαDNAτου Σουλεϊμάνογλου που υπήρχαν στο νοσοκομείο ήταν ανεπαρκή για τεστ πατρότητας.

Πρόσφατα αναφέρθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ πως ο Σουλεϊμάνογλου είχε γράψει στη διαθήκη του πως η Σεκάι Μόρι έχει δικαίωμα στην κληρονομιά του.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Σουλεϊμάνογλου είχε συναντήσει την Κιόκο Μόρι, Γιαπωνέζα δημοσιογράφο, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988. Η Μόρι, που ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερή του, είχε εγκατασταθεί μαζί του στην Τουρκία και γέννησε μια κόρη στην Άγκυρα το 1991. Αργότερα χώρισαν, και η Μόρι φέρεται να μην μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί του όταν επισκέφθηκε την Τουρκία λίγα χρόνια μετά, με την κόρη τους.

Πολλά χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατό του, η Σεκάι Μόρι εντοπίστηκε στην Ιαπωνία χάρη στις προσπάθειες του αδελφού του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, Μουχαρέμ. Σημειώνεται πως ο Τούρκος αρσιβαρίστας – ο οποίος γεννήθηκε στη Βουλγαρία, μέλος της τουρκικής μειονότητας στη χώρα- δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά απέκτησε τέσσερα παιδιά από τρεις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ