ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ολεξάντρ Πελεσένκο

Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ολεξάντρ Πελεσένκο

Ο Ουκρανός δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ο Ουκρανός Ολεξέντρ Πελεσένκο, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στην άρση βαρών έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων σε ηλικία 30 ετών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εθνικός προπονητής της ουκρανικής ομάδας άρσης βαρών, Βίκτορ Σλομποντιάνιουκ.

Ο Πελεσένκο ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών και συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

"Ο πόλεμος παίρνει τους καλύτερους... Υπερασπιζόμενος την Ουκρανία από τους εισβολείς, σήμερα, 6 Μαΐου, πέθανε ηρωικά ο ένας εκ των κορυφαίου του αθλητισμού της Ουκρανίας, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2016, 2017), συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ολεξάντρ! Αυτή είναι μια πολύ βαριά απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της άρσης βαρών της Ουκρανίας. Οι ήρωες δεν πεθαίνουν".

Ο Πελεσένκο ήταν 30 ετών είχε καταταγεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2022.

Ο Ολεξάντρ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών το 2016 και το 2017. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δεν κατάφερε να κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ