ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Αλλαγές στους κανονισμούς

Αλλαγές στους κανονισμούς
Αρση Βαρών

Σε διορθωτικές κινήσεις προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία Αρσης Βαρών όσον αφορά τον κανονισμό του ενός κιλού

Μετά από εντατική μελέτη όλων των διεθνών διοργανώσεων που έγιναν μέσα στο 2006, αποδείχθηκε πως ένα απειροελάχιστο ποσοστό αθλητών (0,4%) τοποθέτησε στη μπάρα ένα κιλό για τη δεύτερη προσπάθεια, είτε στην κίνηση του αρασέ, είτε σ΄αυτή του ζετέ.

Ετσι για να εξοικονομηθεί χρόνος και να αποκτήσουν οι αγώνες μεγαλύτερη ταχύτητα, η IWF αποφάσισε από την 1η Ιανουαρίου του 2007 το ελάχιστο βάρος που θα προστίθεται στη μπάρα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης προσπάθειας να είναι δύο κιλά.

Για την τρίτη προσπάθεια, η κατάσταση παραμένει ως έχει, δηλαδή μπορεί ένας αθλητής να βάλει (τουλάχιστον) ένα κιλό παραπάνω. Η συγκεκριμένη διαφοροποίηση θα εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα (ανδρες, γυναίκες, έφηβοι, νεάνιδες κλπ) και θα ισχύει τόσο στο αρασέ όσο και το ζετέ.

Στο ίδιο πνεύμα, για να γίνει η εξέλιξη πιο γρήγορη, αποφασίστηκε η αλλαγή του δηλωθέντος βάρους να γίνεται τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πριν την προσπάθεια του αγωνιζόμενου.

Δηλαδή, όταν έλθει η σειρά ενός αθλητή να ανέβει στο πλατώ, σε περίπτωση που ο προπονητής του αποφασίσει να βάλει περισσότερα κιλά στη μπάρα, θα πρέπει να το δηλώνει μέσα σε 30``, ενώ έως τώρα το αντίστοιχο διάστημα ήταν ένα ή δύο (αν ο αθλητής πραγματοποιούσε διαδοχικές προσπάθειες) λεπτά. Και αυτή η αλλαγή θα ισχύσει από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ