ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις
NIKOS KARANIKOLAS © 2017

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 7 Zagori Mountain Running και το Sport24.gr καταγράφει όσα έζησε σε ένα μαγικό τριήμερο. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σίγουρα όταν κάποιος διαβάζει για Mountain Running αμέσως περνά από το μυαλό του για κάποιους "τρελούς" που παίρνουν τα βουνά. Είναι καιρός να αναθεωρήσεις τη συγκεκριμένη άποψη εάν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία και σε αυτό θα σε βοηθήσουμε εμείς.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες βρεθήκαμε στα Ιωάννινα όπου και παρακολουθήσαμε από κοντά το 7ο Zagori Mountain Running μεγάλος χορηγός του οποίου είναι η Stoiximan. Φτάσαμε στα Ιωάννινα την Παρασκευή και είχαμε έτσι την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη πριν πάρουμε… τα βουνά. Η βόλτα στη λίμνη και τα σοκάκια της παλιάς πόλης μας αντάμειψαν γρήγορα για την επιλογή μας.

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Φυσικά, κάναμε και μία μικρή βόλτα από το χώρο όπου οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων παραλάμβαναν το πακέτο για τη συμμετοχή τους. Άνθρωποι όλοι των ηλικιών ήταν έτοιμοι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους το επόμενο διήμερο, όντας έτοιμοι να ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Η πρώτη ημέρα γνωριμίας ολοκληρώθηκε με γεύμα που μας παρέθεσε ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου " Du Lac" της οικογενείας Νιτσιάκου, Σωτήρης Μέλλος και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ορισμένες από τις τοπικές σπεσιαλιτέ πριν ξεκουραστούμε για το δικό μας αγώνα δρόμου.

ΘΕΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ, ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΦΤΙΝΓΚ

Το Σάββατο και η Κυριακή μας βρήκαν πάνω στο βουνό. Εκεί όπου περισσότεροι από 2500 δρομείς συμμετείχαν σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, από τα 80 χλμ μέχρι και τα 10χλμ.

Εμείς δεν συμμετείχαμε στον αγώνα και αρκεστήκαμε να παρακολουθήσουμε από απόσταση τις προσπάθειες των δρομέων. Τα αποτελέσματα τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής θα τα βρεις σε άλλα άρθρα αφού μέσα από αυτό επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στην ομορφιά της περιοχής.

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Οι συστάσεις για το Ζαγόρι είναι περιττές. Όσοι το επισκέπτονται για πρώτη φορά, όπως κάναμε και εμείς, μαγεύονται αμέσως από τα τοπία που συναντούν. Το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, ο Βοϊδομάτης, τα πετρόκτιστα γεφύρια, τα ορεινά χωριά σε συνδυασμό με το καταπράσινο περιβάλλον σταματούν το χρόνο και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Τόσο οι αθλητές όσο και οι συνοδοί τους έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δρομείς διασχίζουν εννιά από τα ορεινά χωριά, εικόνες που εναλλάσσονται με τα φυσικά τοπία. Την ίδια ώρα οι δικοί τους στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα και όχι μόνο αυτή. Οι ταβέρνες σε προκαλούν να δοκιμάσεις παραδοσιακούς μεζέδες και να… ταξιδέψεις στη γαστρονομία των Ιωαννίνων. Παράλληλα, για τους πιο τολμηρούς η βόλτα στο φαράγγι του Βίκου και το ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη αποτελούν μοναδικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσουν.

Zagori Mountain Running, μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις
NIKOS KARANIKOLAS © 2017

Είναι σίγουρο ότι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα, αλλά και όσοι τους συνόδευσαν θα κουβαλούν για αρκετό καιρό τις εικόνες που αποκόμισαν από αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα τους συντροφεύουν για πολύ καιρό, κάνοντας τους, τους καλύτερους πρεσβευτές των αγώνων και της πανέμορφης περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς θα είμαστε σίγουρα και εμείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΥΣΙΑΣ

Παράλληλα, θα πρέπει να σταθούμε και σε ένα άλλο κομμάτι του αγώνα που αφορά το μήνυμα που περνά μέσα από αυτόν. Το πρώτο αφορά τους μικρούς δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες και στους οποίους πέρασε το μήνυμα της προστασίας και της αγάπης του δάσους. Όλοι οι λιλιπούτειοι δρομείς κατάλαβαν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και η φροντίδα του απίστευτου φυσικού τοπίου ώστε να συνεχίσουμε να το απολαμβάνουμε όλοι μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Παράλληλα, οι διοργανωτές σε συνεργασία με τη Stoiximan και τη Stoiximan Running Team διοργάνωσαν δράσεις για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου, πραγματοποιώντας από κοινού ενέργειες όπως ο καθαρισμός των μονοπατιών. Η στήριξη της Stoiximan σε ένα από τους πιο Πράσινους Αγώνες στην Ελλάδα, αποτελεί συνέχεια μέρους των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την προστασία του περιβάλλοντος, στρατηγικής σημασίας πυλώνας για την εταιρική υπευθυνότητά της, όπως ακόμη και συνέχεια της παρουσίας της Stoiximan σε μαζικές δρομικές διοργανώσεις, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού αθλητισμού.

Επειδή όμως τα λόγια είναι πολλές φορές φτωχά μπροστά στην εικόνα απολαύστε το βίντεο των διοργανωτών για την ομορφιά που σας περιγράψαμε ακριβώς από πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ