Το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο 21χρονος Ιάπωνας Κέι Σάιτο έγινε ο πρώτος αθλητής που αποβάλλεται από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 για ντόπινγκ.

Ο Ιάπωνας αθλητής του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα Κέι Σάιτο έγινε ο πρώτος αθλητής που εντοπίζεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018.

Ο 21χρονος είχε υποβληθεί σε έλεγχο πριν από τη διοργάνωση και βρέθηκε "θετικός" στη διουρητική ουσία ακεταζολαμίδη, η οποία χρησιμοποιείται ως "μάσκα" για άλλες διεγερτικές ουσίες.

Ο Σάιτο, ο οποίος θα αγωνιζόταν την Τρίτη στη σκυταλοδρομία των 5.000μ., αποχώρησε οικειοθελώς από το Ολυμπιακό Χωριό, ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, ο Σάιτο τιμωρήθηκε προσωρινά με αποβολή από τη διοργάνωση και άλλες διοργανώσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά στην υπόθεσή του.

"Είμαι σοκαρισμένος από αυτό, αφού ποτέ δεν έχω επιχειρήσει ντόπινγκ. Έχω εκπαιδευτεί στο αντιντόπινγκ. Ποτέ δεν πήρα στεροειδή, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να καλύψω κάτι και ποτέ δεν χρειάστηκε να χάσω βάρος χρησιμοποιώντας αυτό το φάρμακο. Οπότε, δεν είχα κίνητρο να το χρησιμοποιήσω. Θέλω να αποδείξω την αθωότητά μου, αλλά δεν θέλω να περιορίσω την ομάδα, οπότε αποδέχθηκα την απόφαση", δήλωσε ο ίδιος.

Photo credits: AP Photo/Petr David Josek

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Είναι δίκαιο να γίνει πράξη: 7 επιδόματα που αξίζει κάθε Έλληνας

Οι ευρωβουλευτές έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24