Τα 5 basics του Red Bull Art of Motion

Λίγες μέρες έχουν μείνει πριν το 7ο κατά σειρά κορυφαίο freerunning γεγονός του κόσμου! Η Σαντορίνη είναι και φέτος έτοιμη να υποδεχτεί το Red Bull Art of Motion, το διαγωνισμό που άλλαξε τα δεδομένα του αθλήματος, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου.

Ποια είναι όμως τα 5 basics του Red Bull Art of Motion που πρέπει να ξέρεις για να μη πιαστείς αδιάβαστος;

1. Οι 18 αθλητές

Στο Red Bull Art of Motion αγωνίζονται 18 αθλητές:

-Οι TOP 6 αθλητές από τον Τελικό Αγώνα του 2016, που έχουν πάρει κατευθείαν πρόκριση στον φετινό αγώνα

-Οι 4 άνδρες και οι 3 γυναίκες που πήραν την πρόκριση στον τελικό μέσω του Online Qualifier –online κατάθεση freerunning video.

Extra Info: Περισσότεροι από 150 freerunners από όλο τον κόσμο έστειλαν τις συμμετοχές τους στον φετινό Online Qualifier.

-5 ακόμα freerunners που κλειδώνουν μία θέση στο Red Bull Art of Motion, μέσω της συμμετοχής τους στον Onsite Qualifier (4 & 5 Οκτωβρίου 2017) στη Σαντορίνη.

 

2. Το format του αγώνα

Οι 18 αθλητές χωρίζονται και αγωνίζονται σε 3 heats των 6 αθλητών.

Από το κάθε heat περνάνε στην τελική φάση οι 2 αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία και έτσι διαμορφώνεται η τελική 6άδα με τους top αθλητές.

Στην τελική φάση, οι 6 αθλητές κάνουν το δεύτερο και τελευταίο τους run.

Οι 3 με την καλύτερη βαθμολογία ανεβαίνουν στο βάθρο!

 

3. Το run

Κάθε αθλητής έχει 1,5 λεπτό (90’’) να ολοκληρώσει μια διαδρομή (run) σε συγκεκριμένο χώρο που έχει οριστεί (πίστα), ο οποίος είναι ο ίδιος για όλους τους συμμετέχοντες. Η πίστα απλώνεται σε μια έκταση 683 τ.μ. στην καλντέρα της Οίας και η διαφορά ύψους του ψηλότερου με του χαμηλότερου σημείου είναι 16 μέτρα. Σε αυτά τα 90’’ πρέπει να καταπλήξουν κριτές και θεατές, με περίπλοκες φιγούρες και απαιτητικά tricks! Όλα αυτά βέβαια, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα!

4. Τα κριτήρια

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 5 μέλη και έναν επικεφαλής! Ως έμπειροι εκπρόσωποι του αθλήματος, αξιολογούν τους αθλητές βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

  • Δημιουργικότητα: πόσο ευφάνταστο είναι το run αναφορικά με τα tricks την παρουσίαση και την εκμετάλλευση του χώρου.

  • Τεχνική δυσκολία: το βαθμό δυσκολίας των tricks που επιλέγονται στο run.

  • Εκτέλεση: οι λεπτομέρειες που κάνουν ένα trick τέλειο, όπως η στάση του σώματος, η προσγείωση κλπ.

  • Ροή: η συνέχεια του run και η αποφυγή σταματημάτων από το ένα trick στο επόμενο.

  • Συνολική Εμφάνιση: ο τρόπος που συνδυάζονται όλα τα παραπάνω.

 

5. Η βαθμολoγία

Αφού οι αθλητές ολοκληρώσουν το run τους, στο οποίο έχουν προσπαθήσει να συνδυάσουν όλα τα παραπάνω κριτήρια, η ώρα των κριτών έχει φτάσει! Βαθμολογούν από το 0 έως το 500, που είναι και το highest score!

Και τώρα που ξέρεις όλα όσα χρειάζεσαι, δες ζωντανά το Red Bull Art of Motion μέσω του sport24.gr το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 15.45.

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24