Συναδινός: "Η SPORTEXPO του 2019 θα συνδιοργανωθεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού"

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος εγκαινίασε την Διεθνή Άθλητική Εκθεση "SPORTEXPO", αποκάλυψε στον χαιρετισμό του ότι τη νέα χρονιά θα συνδιοργανωθεί με την Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, εγκαινίασε την 3η Διεθνή Αθλητική Έκθεση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κατά τον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε την "SPORTEXPO" μία "διοργάνωση θεσμό" και μάλιστα αποκάλυψε ότι υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ώστε το 2019 η εκδήλωση να συνδιοργανωθεί με τη Μεγαλόνησο, αποκτώντας διεθνή χαρακτήρα.

Ο χαιρετισμός του Ιούλιου Συναδινού

"Είναι ιδιαίτερη η χαρά της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, που για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη αυτή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η SPORTEXPO μια διοργάνωση θεσμός, έχει καταστεί πλέον στη συνείδηση ολόκληρης της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας, ως κορυφαίο γεγονός που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασκεί αθλητική δραστηριότητα.

Επιχειρούμε εδώ και τρία χρόνια να προσδώσουμε στην SPORTEXPO τον χαρακτήρα ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, που κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, ενός κινητήριου μοχλού που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, φέρνει πιο κοντά τις αθλητικές οργανώσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μπολιάζει τους πολίτες με την ιδέα της φυσικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής, του φίλαθλου πνεύματος και της συνεργασίας.

Επιχειρούμε κάθε χρόνο να προσδίδουμε στην SPORTEXPO νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Νέες καινοτόμες δραστηριότητες και παρουσιάσεις. Να γίνει ακόμα πιο ελκυστική, με διαδραστικότητα και συμμετοχή. Άλλωστε ο αθλητισμός και η φυσική άσκηση προϋποθέτουν την ατομική και συλλογική συμμετοχή και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα ευεργετήματά της όταν διεξάγεται σε μια πόλη αθλητικά ζωντανή, σε μια πόλη με αθλητική ταυτότητα.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η SPORTEXPO, συνδυάζεται με τον Αλεξάνδρειο Δρόμο, τον Μαραθώνιο Δρόμο μια άλλη γιορτή που επίσης σηματοδοτεί την αθλητική Θεσσαλονίκη και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπων από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό. Μάλιστα με συμφωνία που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδης η SPORTEXPO της επόμενης χρονιάς 2019 θα συνδιοργανωθεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην SPORTEXPO μια πλειάδα Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, δίνοντας ένα άλλο χρώμα και ποιότητα στη γιορτή μας. Τους δίνεται υπό την αιγίδα της ΓΓΑ να παρουσιάσουν το έργο τους, να γνωριστούν με τον κόσμο. Η ΓΓΑ είναι η γέφυρα, ο επιτελικός φορέας για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη και επιχειρεί συστηματικά να παροτρύνει και να διευκολύνει τις αθλητικές ομοσπονδίες, ούτως ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντες των δραστηριοτήτων τους, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Χαιρόμαστε πολύ και τις ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν.

Το 2018 θα βρει την Ελλάδα στη πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια και τις επιτροπείες. Ο αθλητισμός αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνίας. Ο Ελληνικός Αθλητισμός θα αποτελέσει οδηγό σε αυτή την κατεύθυνση. Στη κατεύθυνση της ανάπτυξης, των σημαντικών τομών και των ποιοτικών αλλαγών. Θα προχωρήσει ο ελληνικός αθλητισμός με σύγχρονους όρους, με νέους θεσμούς συμμετοχής, με κανόνες. Η SPORTEXPO ήδη συμβάλλει σε αυτό".

Photo credits: Motion Team

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες του πρώτου Big Brother;

Σου δίνουμε 2 λεπτά για να βρεις το αυθεντικό καστ του απόλυτου ριάλιτι, το οποίο ετοιμάζει ιστορική επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24