ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σανίδα σωτηρίας από 70.000 ανθρώπους για τον γκέι αθλητή του ράγκμπι

Σανίδα σωτηρίας από 70.000 ανθρώπους για τον γκέι αθλητή του ράγκμπι

Ο αθλητής ράγκμπι των Μπρίστολ Μπίσονς, Κένεθ Μακάρια ζει έναν εφιάλτη το τελευταίο διάστημα αφού απειλείται με απέλαση από την Αγγλία και επειδή είναι γκέι αν επιστρέψει στην Κένυα κινδυνεύει με 14 χρόνια φυλάκισης!

Πάνω από 70.000 άνθρωποι υπέγραψαν για να αρθεί η απόφαση απέλασης του αθλητή, Κεν Μακάρια από την Αγγλία με προορισμό την Κένυα.

Ο Μακάρια είχε πάει στο Νησί το 2009 με φοιτητική βίζα και το 2016 έχει αιτηθεί άσυλο, καθώς αν επιστρέψει στην πατρίδα του κινδυνεύει να μπει στη φυλακή για 14 χρόνια.

Βλέπετε, στην αφρικανική χώρα η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και επιφέρει ποινή κάθειρξης και πολλές φορές άσκηση βίας στα γκέι άτομα. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί Κενυάτες διαδηλώνουν υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.

Η αίτηση ασύλου, πάντως, δεν έγινε δεκτή και κατά συνέπεια ο Μακάρια βρισκόταν υπό απέλαση.

Τελικά, έπειτα από μεγάλο αγώνα της ομάδας του, των Μπρίστολ Μπίσονς και της γκέι κοινότητας, η απόφαση απέλασης διεκόπη προσωρινά, ενώ τώρα σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους του αθλητή υπάρχει πρόσφορο έδαφος για καλύτερη και πιο αποτελεσματική νομική προστασία του πελάτη τους, χάρη στην οποία θα μείνει εν τέλει ο Μακάρια για πάντα στην Αγγλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ