ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τρία παγκόσμια ρεκόρ η Παπαδάκη

Gabriella Papadakis and Guillaume Cizeron of France perform during pairs Ice dance at the Figure Skating World Championships in Assago, near Milan, Saturday, March 24, 2018. They won the gold medal. (AP Photo/Antonio Calanni)
Gabriella Papadakis and Guillaume Cizeron of France perform during pairs Ice dance at the Figure Skating World Championships in Assago, near Milan, Saturday, March 24, 2018. They won the gold medal. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ κάνοντας τριπλό νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αυτό το δίδυμο έχει συνδέσει το όνομα του με την κορυφή και τα ρεκόρ. Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξάγεται στο Μινσκ για πέμπτη διαδοχική φορά κάνοντας τριπλό νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δίδυμο που εκπροσωπεί τη Γαλλία στο ρυθμικό χορό (πρώην σύντομο πρόγραμμα) συγκέντρωσε 84.79 βαθμούς, ενώ στο ελεύθερο πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με 133.19.

Έτσι η συνολική τους βαθμολογία ήταν 217.98 βαθμού επίδοση που τους έδωσε με άνεση την κορυφή. Οι βαθμοί που πήραν τόσο στα δύο σκέλη του αγώνα όσο και στο σύνολο αποτελούν βελτίωση των αντιστοίχων παγκοσμίων ρεκόρ τα οποία κατείχαν οι ίδιοι!

Δεύτερη ήταν η Αλεκσάντρα Στεπανόβα και ο Ιβάν Μπούκιν από τη Ρωσία με 206.41 βαθμούς στο σύνολο, ενώ τρίτο ήταν το ζευγάρι από την Ιταλία αποτελούμενο από την Σαρλέν Ζινιάρ και τον Μάρκο Φάμπρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ