Κι άλλοι αθλητές στο πλευρό του Αυγενάκη

Σπουδαίοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασαν την στήριξή τους στον αθλητικό νόμο που φέρνει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά τις αναρτήσεις στα social media σπουδαίων αθλητών, ήρθαν και οι δηλώσεις αρκετών άλλων για να φουντώσουν το κύμα αλλαγής που έχει σηκωθεί στον ελληνικό αθλητισμό. Με χαρακτηριστικές δηλώσεις τους κορυφαίοι αθλητές μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραβρέθηκαν στη μαζική συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά εξέφρασαν την στηριξή τους στις αθλητικές μεταρρρυθμίσεις.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης (Αργυρός Ολυμπιονίκης κολύμβησης) τόνισε: "Μόνο μπροστά θα βγάλει τον ελληνικό αθλητισμό αυτή η συχνή ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός κατορθώνει να συσπειρώνει τους αθλητές".

Από την πλευρά της η Βούλα Κοζομπόλη (Αργυρή Ολυμπιονίκης πόλο, πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) δήλωσε: "Σ' αυτό τον ένα χρόνο με τον κ. Αυγενάκη έχουν γίνει παραπάνω απ' όσα πιστεύαμε ότι θα συμβούν. Και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα συνεχιστεί".

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Παραολυμπιονίκης, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών) δήλωσε: "Το σχέδιο νόμου πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Στην περίοδο της καραντίνας το "Ζήσε Αθλητικά" του κ. Υφυπουργού βοήθησε να περάσουμε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σοφία Μπεκατώρου (Χρυσή Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας): "Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμένα όταν διαπίστωσα ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υλοποίησε όσα είχε υποσχεθεί στην πρώτη μας συνάντηση, πριν από δέκα μήνες. Ο νέος αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον χώρο του αθλητισμού και θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να εξελιχθεί. Θα υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία, κάτι που θα βοηθήσει από τη βάση της αθλητικής πυραμίδας μέχρι την κορυφή".

Ο Στέλιος Μυγιάκης (Χρυσός Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης) είπε: "Είναι πολύ καλό που ο υφυπουργός είναι κοντά στους αθλητές. Έτσι θα μπορεί να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και να τους βοηθάει. Η νέα γενιά ειδικά θέλει στήριξη".

Ο Ολγα Βασδέκη (Ολυμπιονίκης τριπλούν) τόνισε: "Στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη νιώθουμε ότι έχουμε βρει έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει τι ζητάμε, τι θέλουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Οι κινήσεις με τις συναντήσεις που κάνει είναι στη σωστή κατεύθυνση".

Ο Βαλέριος Λεωνίδης (Αργυρός Ολυμπιονίκης άρσης βαρών) δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα στη συνάντηση πολλούς αθλητές που αγωνιστήκαμε μαζί και προσπαθήσαμε να φέρουμε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θεωρώ ότι ο νόμος που έχει προετοιμάσει ο κ. Υφυπουργός αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί εδώ και χρόνια στις Ομοσπονδίες».

Η Νέρι Νιαγκουάρα (Ολυμπιονίκης κολύμβησης) είπε: «Είναι η δεύτερη φορά που ο Υφυπουργός μάς εξέπληξε ευχάριστα και ζήτησε να συναντηθεί με όλη την αθλητική οικογένεια. Είναι ωραίο η Πολιτεία να βρίσκεται κοντά στους αθλητές. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στην κοινωνία ό,τι μας ζητηθεί».

Ο Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιονίκης βόλεϊ) επεσήμανε: «Για πρώτη φορά ένας υφυπουργός Αθλητισμού έβαλε στο προσκήνιο και στο επίκεντρο τους φυσικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές. Κατάλαβε έγκαιρα και την ανάγκη ανανέωσης στο αθλητικό κίνημα, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια. Νομίζω ότι με το αθλητικό νομοσχέδιο θα μπορέσουμε να δούμε νέα πρόσωπα στις διοικήσεις των ομοσπονδιών και ανάμεσα σε αυτούς μεγάλες δόξες του αθλητισμού, ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι βεβαίως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του αθλήματός τους που υπηρέτησαν τόσα χρόνια».

Από την πλευρά του ο Βίκτωρ Μήτρου (Αργυρός Ολυμπιονίκης άρσης βαρών) δήλωσε: "Έχουμε τη χαρά να συναντιόμαστε με τον Υφυπουργό αθλητές που έχουμε τιμήσει το εθνόσημο σε μεγάλους αγώνες και αγαπάμε βαθιά ο καθένας το άθλημά του. Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει είναι σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση και πρέπει να υλοποιηθούν. Αγαπάμε την άρση βαρών και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.