ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλεξ Σπανός: Ο Έλληνας κροίσος που έδωσε 50.000.000 δολάρια για το απωθημένο του

CORRECTS TO 1988 SUPER BOWL, NOT 1990 AS ORIGINALLY SENT - FILE - In this Oct. 27, 1993, file photo, San Diego Chargers owner Alex Spanos gestues after the NFL announced that San Diego secured the 1988 Super Bowl. Alex Spanos, who used his fortune from construction and real estate to buy the Chargers in 1984, died Tuesday, Oct. 9, 2018. He was 95.(AP Photo/Tim Boyle, File)
CORRECTS TO 1988 SUPER BOWL, NOT 1990 AS ORIGINALLY SENT - FILE - In this Oct. 27, 1993, file photo, San Diego Chargers owner Alex Spanos gestues after the NFL announced that San Diego secured the 1988 Super Bowl. Alex Spanos, who used his fortune from construction and real estate to buy the Chargers in 1984, died Tuesday, Oct. 9, 2018. He was 95.(AP Photo/Tim Boyle, File) AP

Ο δισεκατομμυριούχος, Άλεξ Σπανός, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (9/10) αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη μια ζωή σαν παραμύθι, ένα σενάριο ταινίας με τη διαδρομή ενός πραγματικά πετυχημένου ανθρώπου. Διαβάστε για ποιο λόγο ο εκλιπών αποφάσισε να αγοράσει μία ομάδα ράγκμπι στις ΗΠΑ το 1984.

Πλήρης ημερών και χορτασμένος από τα πλούτη, έφυγε από τη ζωή 95χρονος ομογενής δισεκατομμυριούχος, Άλεξ Σπανός. Η περιουσία του αποθανόντος ξεπερνάει τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο για να τη χτίσει χρειάστηκε να υποφέρει...

Ο Άλεξ Σπανός, γιος του Κωνσταντίνου και της Ευανθίας Σπανού, άρχισε να εργάζεται από την ηλικία των 8 ετών!

Η οικογένειά του διατηρούσε φούρνο και ο ανήλικος, τότε, ομογενής επιχειρηματίας ήταν αναγκασμένος να ξυπνά στις 3 το πρωί κάθε μέρα για να ζυμώσει και στις 7 να είναι έτοιμος να πάει στο σχολείο. Αυτή ήταν η ζωή του για αρκετά χρόνια. Σπίτι, δουλειά, σχολείο και τούμπαλιν. Ο πατέρας του δεν του επέτρεπε περαιτέρω ασχολίες. Δεν υπήρχε ούτε χρόνος ούτε διάθεση, άλλωστε, για παραπάνω πράγματα με τόσο βεβαρυμένο πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο Σπανός όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του ήθελε να παίξει, να διασκεδάσει. Μάλιστα, αγαπημένα του σπορ ήταν το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ. Σύμφωνα, μάλιστα, με συνέντευξη του στους "Los Angeles Times" ο πατέρας του τον χτυπούσε κάθε φορά που αντιδρούσε και ήθελε να βγει από το καθημερινό πρόγραμμα της οικογένειας για να ασχοληθεί με ένα από τα δύο προαναφερθέντα αθλήματα.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΥΣ CHARGERS

Για να φτάσει να γίνει αυτό που ήταν ο Άλεξ Σπανός αναγκάστηκε στα 13 του χρόνια να φύγει από το σπίτι του, να ξυλοκοπηθεί άγρια από τον πατέρα του, γεγονός που ξύπνησε μέσα του το ένστικτο της επιβίωσης, όπως διαβάσαμε στο news247.gr.

Δούλευε σε εστιατόρια λαμβάνοντας 40 δολάρια την εβδομάδα, για να φτάσει να πάρει κάποια στιγμή δανεικά 800 δολάρια και να κάνει το πρώτο βήμα της εκτόξευσής του (πουλώντας σάντουιτς σε αγρότες). Αφού πλούτισε κι έγινε πανίσχυρος, ο ομογενής αποφάσισε να εκπληρώσει τη μεγάλη του "τρέλα", δηλαδή να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Αγόρασε, λοιπόν, το 1984 έναντι 50.000.000 δολαρίων τους Los Angeles Chargers, δηλώνοντας αργότερα στους "TIMES" πως η επένδυσή του αυτή έγινε διότι ως παιδί δεν κατάφερε ποτέ να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω ήταν αναγκασμένος να δουλεύει και ο πατέρας του δεν σήκωνε αντιρρήσεις.

Η ενασχόλησή του με την ομάδα κράτησε μέχρι το 1993, καθώς χτυπημένος από την κατάθλιψη αδυνατούσε να συνεχίσει να διοικεί. Το σύλλογο τον παρέδωσε στον γιο του Ντιν, που στα 68 του πλέον συνεχίζει να... τρέχει την ομάδα με τον γενικό μάνατζερ, Τομ Τελέσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ