ΤΕΝΙΣ

Western & Southern Open: Οι ημιτελικοί που αναβλήθηκαν

Elise Mertens, of Belgium, serves to Jessica Pegula during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Elise Mertens, of Belgium, serves to Jessica Pegula during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Μετά την αναβολή των αγώνων της ημέρας στο Western & Southern Open, η αγωνία παρατείνεται για την Παρασκευή 28 Αυγούστου όσον αφορά στο φινάλε του τουρνουά.

Οι τρεις διοργανώτριες αρχές του Western & Southern Open, πήραν μια ιστορική απόφαση να αναβάλλουν για μια ημέρα τους αγώνες στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να μην διεξάγεται κανένα παιχνίδι για την ημιτελική φάση της combined διοργάνωσης (ATP και WTA). Στο ταμπλό των γυναικών είχαμε και μια περαιτέρω εξέλιξη αφού η Ναόμι Οσάκα, στο ίδιο πλαίσιο της απόφασης των διοργανωτών, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τη συνέχεια της διοργάνωσης, δίνοντας έτσι απευθείας την πρόκριση στον τελικό στην Βελγίδα, Ελισέ Μερτένς.

Εν αναμονή του προγράμματος αγώνων της Παρασκευής με τις ακριβείς ώρες, ας δούμε τα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Western & Southern Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πριν από αυτή την εβδομάδα, δεν είχε πετύχει ποτέ νίκη στη διοργάνωση, έχοντας δύο πρόωρους αποκλεισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα με big server αντιπάλους και εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Ρέιλι Όπελκα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του WS Open.

Το Νο4 του ταμπλό, μετά τους Άντερσον, Ίσνερ και Όπελκα, θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη service bot, τον αναγεννημένο Μίλος Ράονιτς ο οποίος έσωσε match point στην προημιτελική αναμέτρηση με τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς και σίγουρα το ρεπό της Πέμπτης θα τον βοηθήσει να ξεκουραστεί. Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον πανύψηλο Καναδό να έχει επικρατήσει 3-0 σετ για τη φάση των "32" του φετινού Australian Open (7-5, 6-4, 7-6).

Στο άλλο ανδρικό ζευγάρι, ο αήττητος μέσα στο 2020, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκου που έδειξε τα δόντια του στην προημιτελική νίκη επί του υπερασπιστή του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο 32χρονος Ισπανός, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, σε 11 αναμετρήσεις κόντρα στον Νόλε, μετράει τρεις νίκες ενώ στα τρία τελευταία, μεταξύ τους, παιχνίδια έχει δύο νίκες έναντι μιας του Σέρβου. Μάλιστα, ένα ακόμη στατιστικό που ενισχύει την επικινδυνότητα του αγώνα για τον Τζόκοβιτς είναι το γεγονός ότι ο Μπαουτίστα Αγκουτ τον έχει κερδίσει στα τρια τελευταία τους παιχνίδια σε hard court.

Ωστόσο, το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, έχοντας ανεβάσει στροφές στα τελευταία του παιχνίδια στη Νέα Υόρκη.

Στον μοναδικό ημιτελικό των γυναικών, η Γιοχάνα Κόντα προερχόμενη από τη νίκη επί της Μαρίας Σάκκαρη, θα αντιμετωπίσει την ανεβασμένη Βικτόρια Αζαρένκα, με τη Βρετανίδα να προηγείται 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η Ελισέ Μερτένς, περιμένει την αντίπαλό της στον τελικό του Σαββάτου.

Το Western & Southern Open είναι το μοναδικό τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του US Open που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ