ΤΕΝΙΣ

UTS: Το μακρόπνοο σχέδιο του Μουράτογλου

Serena Williams' coach Patrick Mouratoglou watches her first round match against Germany's Tatjana Maria at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Kin Cheung)
Serena Williams' coach Patrick Mouratoglou watches her first round match against Germany's Tatjana Maria at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Kin Cheung) AP PHOTO/KIN CHEUNG

Ο Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για το σχέδιό του με το Ultimate Tennis Showdown,

Το παρθενικό Ultimate Tennis Showdown που ξεκινάει το επόμενο Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας του Πατρίκ Μουράτογλου στη Νότιο Γαλλία δεν είναι ένα απλό τουρνουά που θα δώσει αγώνες στα πόδια των τενιστών που, αναγκαστικά, βρίσκονται εκτός δράσης το τελευταίο τρίμηνο.

Το σχέδιο του διάσημου Γάλλου coach της Σερίνα Γουίλιαμς είναι πολύ πιο φιλόδοξο καθώς σχεδιάζει το UTS να αποτελέσει την αρχή ενός "παράλληλου" τουρ που θα δώσει ένα πιο "ελκυστικό" προϊόν προς το νεαρότερο κοινό του τένις.

Ο 50χρονος προπονητής ανέλυσε εκτενώς το σκεπτικό του πίσω από την εγκαθίδρυση του UTS.

"Εδώ και πολλά χρόνια με ανησυχεί το μέλλον του τένις. Ο μέσος όρος ηλικίας ενός φαν του τένις είναι τα 61 χρόνια, που είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Το τένις έχει αποτύχει να ανανεώσει τη βάση των φίλων του. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό γιατί το μέλλον δεν φαίνεται λαμπρό.

"Πρέπει να εισάγουμε ένα "νέο" τένις. Και όταν λέω νέο εννοώ διαφορετικό. Έχουμε υπόψιν μας ό,τι δούλεψε τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά πρέπει να προσθέσουμε και μοντέρνα πράγματα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που θα δείξαμε στο UST θα είναι ελκυστικό για τη νέα γενιά των φίλων του τένις. Είναι μια νέα διοργάνωση και ένα νέο τουρ. Οι παίκτες θα κερδίζουν πόντους και χρηματικά έπαθλα. Στο τέλος του χρόνου, θα βγαίνει ένας πρωταθλητής. Επομένως, θα έχουν κίνητρο όπως και αν θα έπαιζαν σε ένα οποιοδήποτε άλλο τουρνουά. Οι αγώνες θα έχουν μικρότερη χρονική διάρκεια, θα είναι πιο "δυναμικοί" και θα δείτε πράγματα που θα σας εκπλήξουν!" ανέφερε ο Μουράτογλου.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα υπάρχουν penalty και warnings για λεκτικά ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ οι φίλοι του τένις θα μπορούν να κάνουν μίνι-συνεντεύξεις στους παίκτες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Φυσικά, η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί χωρίς κοινό αλλά θα περιλαμβάνει ενδοεπικοινωνία παίκτη-προπονητή στα πρότυπα του NextGen Finals που θα είναι τηλεοπτικά προσβάσιμη στο κοινό.

"Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε το μέλλον του τένις. Δεν είμαι ανταγωνιστής της ATP ή της WTA. Ο στόχος μου είναι να προσελκύσω καινούριο κοινό. Και αν έχουμε επιτυχία και θέλει η ATP να μας βάλει κάτω από την "ομπρέλα" της, κανένα πρόβλημα" κατέληξε.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Kin Cheung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ