ΤΕΝΙΣ

US Open: Ο προπονητής της Χάλεπ θεωρεί αυστηρό το υγειονομικό πρωτόκολλο

Romania's Simona Halep returns the ball to Tunisia's Ons Jabeur during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Romania's Simona Halep returns the ball to Tunisia's Ons Jabeur during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο προπονητής της Σιμόνα Χάλεπ μίλησε για το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί για το US Open, χαρακτηρίζοντάς το... ακραίο.

Μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε χαρακτηρίσει ακραίο το υγειονομικό πρωτόκολλο που προτείνεται για το US Open και η Σιμόνα Χάλεπ φαίνεται να μην συμφωνεί με τα τόσο αυστηρά μέτρα. Ο προπονητής της Ρουμάνας, Ντάρεν Κάχιλ, συμφώνησε με τον Σέρβο πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τους Αμερικανούς, είναι πολύ αυστηρά για τους παίκτες και πως η Χάλεπ θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

"Οι περιορισμοί είναι πολύ σκληροί. O κάθε ένας παίκτης έχει τη δική του άποψη για το αν ταιριάζουν στον ίδιο. Εγώ είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι περιορισμοί, δεν λειτουργούν για τη Σιμόνα. Αν είσαι σε μια ομάδα, baseball ή ποδοσφαίρου, τουλάχιστον θα έχεις τους συμπαίκτες μαζί σου να μιλήσεις και να προπονηθείς. Το τένις είναι διαφορετικό, είναι ατομικό άθλημα" επεσήμανε ο Κάχιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προτεινόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, αναφέρει ότι οι παίκτες απαγορεύεται να πηγαίνουν στο Μανχάταν ενώ θα μένουν όλοι σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου, με συνοδεία μόλις ενός ατόμου. Παράλληλα, τα τεστ για κορονοϊό θα είναι συχνά (2-3 φορές την εβδομάδα) ενώ φυσικά οι αγώνες θα είναι χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

"Η Σιμόνα θα πρέπει να πετάξει από τη Ρουμανία, να περάσει 4 εβδομάδες σε αυτό το μοναδικό hotel στη Νέα Υόρκη και να μπορεί να έχει μόνο ένα άτομο μαζί της. Ποιον θα κρατήσει; Πρέπει να έχει τον φυσιοθεραπευτή της, τον sparring partner, τον γυμναστή, τον προπονητή της; Οπότε, πρέπει να μείνεις κλεισμένος μέσα σε αυτή τη φούσκα με ένα άτομο για 3-4 εβδομάδες και καλείσαι να παίξεις τένις υψηλού επιπέδου. Σίγουρα πολλοί παίκτες θα το σκέφτονται έτσι" τα λόγια του Κάχιλ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Kamran Jebreili

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ