ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς στο Νο1: Ξεπερνάει Σάμπρας, πιάνει Φέντερερ

Novak Djokovic, of Serbia, reacts to winning his match over Ricardas Berankis, of Lithuania, during the second round at the Western & Southern Open tennis tournament Monday, Aug. 24, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, reacts to winning his match over Ricardas Berankis, of Lithuania, during the second round at the Western & Southern Open tennis tournament Monday, Aug. 24, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Τιμ από το Western & Southern Open, εξασφαλίζει στον Τζόκοβιτς το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ATP Rankings ενώ τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί και για να ξεπεράσει το ρεκόρ παραμονής στο Νο1 της κατάταξης που κατέχει ο Φέντερερ.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς διανύει την 283η εβδομάδα του στην κορυφή της ATP και αυτό είναι το 3ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σέρβος υπεραθλητής είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου και θα είναι η 287η εβδομάδα του στην κορυφή, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με 286 εβδομάδες!

Ο Ντόμινικ Τιμ είχε κάποιες ελπίδες να σταματήσει αυτό το σερί του Τζόκοβιτς, αν κατακτούσε το Western & Southern Open και πήγαινε βαθιά στο US Open, ωστόσο ο αποκλεισμός του από τη Νέα Υόρκη, εξασφαλίζει την παραμονή του Σέρβου στο Νο1 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Σε αυτό, βοηθάει και το γεγονός ότι ο 2ος της βαθμολογίας, Ράφαελ Ναδάλ, δεν μπορεί να προσθέσει πολλούς βαθμούς στη συγκομιδή του αφού έχει εξασφαλισμένους 4,000 από US Open και Roland Garros. Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο1, στις 8 Μαρτίου 2021.

Η μοναδική ευκαιρία του Ναδάλ ή οποιουδήποτε άλλου να σκαρφαλώσει στην κορυφή θα είναι το Australian Open 2021 που καλείται να υπερασπιστεί ο Σέρβος, όμως με 8 τίτλους στη Μελβούρνη ποιος θα πόνταρε εναντίον του;

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ