ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς, ο πρίγκιπας μεγαλώνει

MADRID OPEN 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
MADRID OPEN 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τουρνουά με τουρνουά μεγαλώνει και δείχνει πως η ώρα που θα διεκδικήσει τη θέση του στην "ιεραρχία" του στο τένις θα έρθει νωρίτερα απ ότι πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο τίτλος μπορεί να μην ήρθε για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μαδρίτη, ωστόσο οι εμφανίσεις του συνολικά μέσα στο 2019 επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες όλων των ειδικών του τένις για εκείνων. Προσδοκίες που τον θέλουν να παλεύει για τίτλους και φυσικά για την κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης στο μέλλον.

Το πρωί της Δευτέρας (13/05) θα τον βρει στο Νο7 μία θέση ψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του.

Ωστόσο, ήδη ο Έλληνας τενίστας έχει ανεβάσει τον πήχη και έχει τραβήξει πλώρη για ακόμα ψηλότερο. Ίσως να ακούγεται υπερβολικό, όμως δεν είναι. Η βελτίωση του Έλληνα τενίστα μέσα στο 2019 είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού.

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ

Αν θέλαμε να παρομοιάσουμε με κάτι τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα μπορούσαμε να το κάνουμε με έναν πρίγκιπα. Έναν πρίγκιπα που ολοένα μεγαλώνει και στόχος είναι να γίνει Βασιλιάς. Στον βασιλικό θώκο του τένις κάθονται εδώ και πολλά χρόνια οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Ο πρώτος βρίσκεται προς τη δύση της τεράστιας καριέρας του αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους. Ο Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς βρίσκονται σε μία ηλικία στην οποία η κάμψη είναι δεδομένο ότι θα έρθει (ειδικά ο πρώτος έχει καταπονήσει τρομερά το σώμα του).

Έτσι, το τένις αναζητά νέους Βασιλιάδες που θα μπορέσουν να τραβήξουν το... κάρο και θα συνεχίσουν τη διάδοση του αθλήματος. Δίχως αμφιβολία ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από αυτούς και τουρνουά με το τουρνουά δείχνει ότι μεγαλώνει. Τόσο ηλικιακά, όσο και κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΝΟΛΕ"

Όλα τα παραπάνω μπορεί κανείς να τα συνοψίσει στις δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό της Μαδρίτης ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν είναι τόσο οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν οι δύο αθλητές, αλλά το νόημα πίσω από τα όσα είπε ο "Νόλε".

"Είναι ένα νέο αστέρι στο τένις με λαμπρό μέλλον και είμαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Θέλω να πω επίσης για την προσωπικότητα του και εκτός κορτ που φυσικά οφείλεται και στην οικογένεια του. Και το ξέρω αυτό γιατί σε ξέρω από αρκετά μικρή ηλικία" είπε μεταξύ άλλων ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας.

Πως μπορεί να ένιωσε ένα παιδί 20 ετών να ακούει έναν παίκτη που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών να ξεστομίζει τέτοια λόγια μόνο ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να το πει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο "Νόλε" μέσα από αυτές τις λίγες λέξεις έδειξε την επόμενη ημέρα του τένις και στην οποία σίγουρα έχει ξεχωριστό ρόλο ο Έλληνας τενίστας.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΗΔΗ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ 2018

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η πρόοδος του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στο 2019 αρκεί να αναφέρουμε ορισμένα νούμερα. Πέρσι όλη τη χρονιά συγκέντρωσε 2095 βαθμούς συμμετέχοντας συνολικά σε 30 τουρνουά.

Φέτος έχει ήδη συγκεντρώσει 2490 βαθμούς επίδοση που σίγουρα θα ανέβει στην πορεία της χρονιάς. Φυσικά, για να το πετύχει αυτό συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά. Πέρσι, όλη τη χρονιά έδωσε 68 αγώνες μετρώντας 41 νίκες (δηλαδή είχε ποσοστό επιτυχίας 60%). Φέτος, έχει δώσει ήδη 37 αγώνες από τους οποίους έχει φύγει νικητής στους 27 κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό νίκης του έχει ανέβει στο 73%! Μάλιστα, οι 27 νίκες είναι οι περισσότερες που έχει αθλητής στο ΑΤP Tour.

Μάλιστα από αυτές τις 27 νίκες οι τέσσερις εξ αυτών ήταν κόντρα σε αθλητές του Top 20, ενώ μόλις τέσσερις με αθλητές εκτός του Top 100.

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Φυσικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει όλες αυτές τις νίκες να τις συνδυάζει και με τίτλους. Είναι φανερό από τις αντιδράσεις του πως δεν του αρκούν οι καλές πορείες.

Το 2018 αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς όπου πανηγύρισε τη νίκη στον έναν εξ αυτών, ενώ άλλες δύο φορές έφτασε μέχρι τα ημιτελικά κι άλλες πέντε μέχρι τα προημιτελικά. Τη φετινή σεζόν έχει φτάσει ήδη επτά φορές στα προημιτελικά εκ των οποίων τις τέσσερις έχει φτάσει στον τελικό μετρώντας ήδη δύο κατακτήσεις τίτλων.

Αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα πετύχει και τους δύο στόχους του για το 2019. Ποιοι είναι αυτοί; Η παρουσία στο Top10 και η συμμετοχή του στους τελικούς της ATP. Αρκεί να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κούρσας για τους τελικούς του Λονδίνου με 2490 βαθμούς ακριβώς πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 2470, τον Ναδάλ με 2515 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς που μετρά 3415.

Την ίδια ώρα βέβαια, είναι πρώτος στην κούρσα για το Next Gen, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να τον απασχολεί αφού πλέον έχει αλλάξει επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ