ΤΕΝΙΣ

Τι θα γίνει αν βρεθεί κρούσμα σε τουρνουά της ATP;

Rackets of Australia's Alex De Minaur and Nick Kyrgios are left after they beat Britain's Jamie Murray and Joe Salisbury during their ATP Cup tennis doubles match in Sydney, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Steve Christo)
Rackets of Australia's Alex De Minaur and Nick Kyrgios are left after they beat Britain's Jamie Murray and Joe Salisbury during their ATP Cup tennis doubles match in Sydney, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Steve Christo) @ 2020 STEVE CHRISTO / ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουτέντσι, εξήγησε τι θα συμβεί σε περίπτωση που προκύψει θετικό κρούσμα του κορονοϊού στο tour.

Οι ιθύνοντες του παγκοσμίου τένις είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον σχεδιασμό για την επανέναρξη του ATP Tour στα μέσα του Αυγούστου, αν και η πανδημία του Covid-19 δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης παγκοσμίως. Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω του κορονοϊού, με σημαντικότερη τις ΗΠΑ όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων.

Το US Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, ωστόσο αρκετοί αθλητές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και την απροθυμία τους να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο Sky Sports της Ιταλίας, ο Πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουτέντσι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά στην επανέναρξη του ATP Tour, ωστόσο δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι ένα θετικό κρούσμα δεν μπορεί να ακυρώσει ένα ολόκληρο τουρνουά.

"Τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις πρωτόγνωρες στην ιστορία του τένις. Στην έναρξη της πανδημίας, υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε εμάς (ATP) τη WTA και την ITF αλλά σύντομα αποφασίσαμε να δουλέψουμε από κοινού με έναν κοινό στόχο: την ασφαλή συνέχιση του αθλήματος. Είναι το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Πρέπει να παραμείνω αισιόδοξος αλλά την ίδια στιγμή να πατάω στη γη και να είμαι ρεαλιστικός. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ένα τουρνουά δεν μπορεί να σταματήσει αν βρεθεί ένα θετικό κρούσμα, ειδικά όταν έχει προχωρήσει η διοργάνωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή καθώς και να προβλέψουμε όλα τα πιθανά αποτελέσματα, πριν ξεκινήσουμε ένα τουρνουά. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός παράγοντας.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Steve Christo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ