ΤΕΝΙΣ

Τένις: Τα δεδομένα για την παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Τένις: Τα δεδομένα για την παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Η αγωνιστική δράση στο Tour της ATΡ έχει διακοπεί για τις επόμενες έξι εβδομάδες, όμως ένα μείζον θέμα προκύπτει με την εξέλιξη της παγκόσμιας κατάταξης.

Με μεγάλα τουρνουά να έχουν αναβληθεί για φέτος, όπως αυτά των Indian Wells, Miami Open και Monte Carlo Masters, αρκετοί τενίστες αναμένεται να χάσουν πολλούς πόντους από τη συγκομιδή τους στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Αυτή η αναστολή λειτουργίας της ΑΤΡ για έξι εβδομάδες, αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη, πράγμα που μάλλον είναι θα είναι ιδιαίτερα άδικες για τους περισσότερους, που δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των πόντων που κατέκτησαν πέρυσι.

Η ΑΤΡ λοιπόν, εξετάζει το ενδεχόμενο να “παγώσει” την κατάταξη για έξι εβδομάδες, ή όσο τουλάχιστον δεν θα γίνονται τουρνουά στο κορυφαίο επίπεδο (από Τσάλεντζερ και πάνω).

Η απόφαση που θα πάρουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα γίνει γνωστή μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ολοκληρωνόταν και η διεξαγωγή του Indian Wells.

Αν πάντως οι υπεύθυνοι αποφασίσουν να μην “παγώσουν” την κατάταξη, τότε με την επιστροφή στην δράση θα δούμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουμε, με τενίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Top50, να έχουν χάσει πολλές θέσεις.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ