ΤΕΝΙΣ

Συνεχίζει στο US Open ο Κοκκινάκης, αποκλείστηκε η Γραμματικοπούλου

Thanasi Kokkinakis, of Australia, celebrates after defeating Roger Federer, of Switzerland, in a tennis match at the Miami Open, Saturday, March 24, 2018, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Thanasi Kokkinakis, of Australia, celebrates after defeating Roger Federer, of Switzerland, in a tennis match at the Miami Open, Saturday, March 24, 2018, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee) AP

Μεγάλη νίκη επί του Μπέρναρντ Τόμιτς πανηγύρισε στη Νέα Υόρκη ο Θανάσης Κοκκινάκης, που συνεχίζει να παλεύει στα προκριματικά του US Open. Αποκλείστηκε μετά από μεγάλη μάχη η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Βήμα-βήμα, ο Θανάσης Κοκκινάκης προσπαθεί να επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν μέχρι πριν δύο χρόνια, πριν ταλαιπωρηθεί από διάφορους τραυματισμούς και φτάσει μέχρι το νούμερο 69 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 22χρονος (νούμερο 192 πλέον) επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-0, 6-3) του 26χρονου Μπέρναρντ Τόμιτς (νούμερο 153, έχει φτάσει μέχρι το νούμερο 17) και συνεχίζει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του US Open όπου θα αντιμετωπίσει τον 28χρονο Γερμανό Γιανίκ Μάντεν (νούμερο 125) με στόχο τη δεύτερη από τις τέσσερις νίκες που χρειάζεται για να φτάσει στον πρώτο γύρο του τουρνουά.

Ο Κοκκινάκης χρειάστηκε 85 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Τόμιτς, στο κορυφαίο παιχνίδι του Α' προκριματικού γύρου του US Open, την ώρα που η 21 ετών Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (νούμερο 169 στην παγκόσμια κατάταξη) έδινε μεγάλη μάχη, αλλά "λύγιζε" με 2-0 σετ (4-6, 6-7) από την 30χρονη Ισπανία Σίλβια Σόλερ-Εσπινόσα. Η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με 5-3 στο δεύτερο σετ, όμως η Σολέρ-Εσπινόσα απάντησε με σερί τεσσάρων πόντων και τελικά "έκλεισε" τον αγώνα χωρίς άλλα προβλήματα. Highlight της σεζόν για την Ελληνίδα παραμένουν οι νίκες της στη Αυστραλιανό Όπεν και το Ρολάν Γκαρός, στα οποία έφτασε έως τον δεύτερο γύρο.

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι στο νούμερο 15 του κυρίως ταμπλό και η Μαρία Σάκκαρη στο νούμερο 32 (τελευταία), με αποτέλεσμα να περιμένουν μια βατή κλήρωση για τον πρώτο γύρο του US Open που γι' αυτούς ξεκινά στις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ