ΤΕΝΙΣ

Σβάρτσμαν: "Πρέπει να προσαρμοστούμε"

Argentina's Diego Schwartzman hits a return against Serbia's Dusan Lajovic during their men's singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 24, 2020. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE (Photo by MANAN VATSYAYANA/AFP via Getty Images)
Argentina's Diego Schwartzman hits a return against Serbia's Dusan Lajovic during their men's singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 24, 2020. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE (Photo by MANAN VATSYAYANA/AFP via Getty Images) AFP VIA GETTY IMAGES

Οι τενίστες γνωρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μικρύνει η σεζόν. O Ντιέγκο Σβάρτσμαν έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο η ATP να "παγώσει" την παγκόσμια κατάταξη για όσες εβδομάδες δεν παίζεται τένις.

Η ATP αποφάσισε να αναστείλει κάθε τενιστική δραστηριότητα σε επαγγελματικό επίπεδογια τις επόμενες έξι εβδομάδες και όλοι οι τενίστες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως.

Σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να πραγματοποιήσουν μια μίνι προετοιμασία για τη συνέχεια των τουρνουά, πιθανότατα από τον Μάϊο στο πλαίσιο της χωμάτινης περιόδου στην Ευρώπη.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν δήλωσε πως θα συνεχίσει να προπονείται καθημερινά, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να ακυρωθούν κι άλλα τουρνουά εξαιτίας της πανδημίας.

"Θα εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να προετοιμαστούμε, σαν να είναι η off-season για 3-4 εβδομάδες. Πρέπει να δεχθούμε ότι η χρονιά θα είναι μικρότερη από το φυσιολογικό και πρέπει να προσαρμοστούμε", είπε ο Νο1 Αργεντίνος τενίστας στην εφημερίδα της πατρίδας του, La Nacion.

Ο ταχύτατος Σβάρτσμαν, είπε πως τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανήκοντας σε μια επικίνδυνη ομάδα με πολλά ταξίδια και μετακινήσεις.

"Ταξιδεύω για πολλά χρόνια, οπότε γνωρίζω τι πρέπει να κάνω στις μετακινήσεις μου. Μόλις έφυγα από την Αργεντινή για τις ΗΠΑ, είχα πάντα αντισηπτικό στην τσάντα μου και έπλενα πολύ συχνά τα χέρια μου. Προσέχω πολύ την υγεία μου γιατί, λόγω του επαγγέλματος, πρέπει να είμαι 100% έτοιμος κάθε Δευτέρα μιας νέας εβδομάδες. Τηρώ όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δεν φοβάμαι γενικά. Ήταν πολύ κρίμα με τον τρόπο που ακυρώθηκε το Indian Wells. Έφτασα στο Indian Wells την Κυριακή και μόλις προσγειώθηκα έμαθα από τους προπονητές μου ότι δεν θα γίνει το τουρνουά. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Πολύ λογικά ακύρωσαν και το Μαϊάμι. Ήταν λογικό που χρειάστηκαν μερικές ημέρες, γιατί έπρεπε να μιλήσουν με τους ειδικούς και τους παίκτες".

Επίσης, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο η ATP να "παγώσει" την παγκόσμια κατάταξηγια όσες εβδομάδες δεν παίζεται τένις.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ