ΤΕΝΙΣ

Πρώτος τίτλος στη σεζόν για Σβιτολίνα

Elina Svitolina of Ukraine celebrates after winning her second round singles match against Lauren Davis of the U.S. at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Elina Svitolina of Ukraine celebrates after winning her second round singles match against Lauren Davis of the U.S. at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Mε δύσκολη νίκη επί της μαχητικής Μαρί Μπούζκοβα, η Ελίνα Σβιτολίνα κατέκτησε το Abierto GNP Seguros στο Μοντερέι

Σε μια κλασική τενιστική μάχη τριών ωρών, η Ελίνα Σβιτολίνα έστω και δύσκολα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί για τον τίτλο στο Μεξικό και αρνήθηκε από την 21χρονη Τσέχα, Μαρί Μπούζκοβα, τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Η 25χρονη Ουκρανή, Νο1 του ταμπλό, επικράτησε με 7-5, 4-6, 6-4 της αντιπάλου της και πανηγύρισε τον 14ο τίτλο της καριέρας της και πρώτο μετά από 15 μήνες στο WTA Tour.

Ήταν ο πρώτος τίτλος για τη Σβιτολίνα, μετά την κατάκτηση του WTA Finals στο τέλος της σεζόν του 2018.

"Η Μαρί έδωσε σπουδαία μάχη και πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Παίζαμε και οι δύο καλά, παλέψαμε σκληρά για τη νίκη και δεν υπήρχαν εύκολα games. Το κοινό μας ώθησε να βγάλουμε το καλύτερό μας παιχνίδι και ευχαριστώ τους Μεξικανούς για τη στήριξή τους", είπε αμέσως μετά η Σβιτολίνα.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, η Ουκρανή θα ανέβει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα αναρριχηθεί στο Νο5 του κόσμου, ξεπερνώντας τις Μπιάνκα Αντρέσκου και Κίκι Μπερτένς.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ