ΤΕΝΙΣ

Πληθαίνουν οι φωνές για συγχώνευση ATP και WTA

Πληθαίνουν οι φωνές για συγχώνευση ATP και WTA
AP Photo/Petr David Josek AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ηανάρτηση του Φέντερερ στο twiterπερί συγχώνευσης ATP και WTA έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα θετικής ανταπόκρισης από τους ανθρώπους του τένις. Ο Ναδαλ συμφώνησε απόλυτα με τον Ελβετό.

Η ανάρτηση του Ρότζερ Φέντερερ στο twiterπερί συγχώνευσης των δύο επαγγελματικών ενώσεων, ανδρών (ATP) και γυναικών (WTA) έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα θετικής ανταπόκρισης από τους ανθρώπους του τένις.

“Αναρωτιέμαι, άραγε είμαι ο μόνος που σκέφτεται πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα το ανδρικό και το γυναικείο τένις να ενωθεί και να βαδίσει στο μέλλον ως ένα;”, έγραψε ο μαέστρος.

Ο Ράφαελ Ναδάλ απάντησε στο tweet του καλού του φίλουκαι συμφώνησε απόλυτα με την προοπτική αυτή, ενώ ακολούθησαν Νικ Κύργιος και Σλόαν Στίβενς που επίσης εξέφρασαν την θετική τους προσέγγιση.

Η Μπίλι Τζιν Κινγκ που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την ισότητα ανδρών/γυναικών στο άθλημα του τένις, περίπου 50 χρόνια μετά τις μάχες που έδωσε μέσα κι έξω απ'τα courts, εμφανίστηκε επίσης θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Πάντα ένιωθα ότι είμαστε πιο δυνατοί ενωμένοι. Αυτή είναι όλη μου η φιλοσοφία. Όταν γνωρίσεις τους ανθρώπους, τότε νοιάζεσαι περισσότερο", είπε η 12 φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam η οποία είδε στο πρόσωπο του Ρότζερ Φέντερερ τον σύγχρονο άνδρα της εποχής.

"Απλά δείχνει πως είναι οι νεότεροι σήμερα πολιτισμικά και πραγματικά πιστεύουν ότι οι κόρες τους πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους γιους τους".

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η Μπιλι Τζιν Κινγκ εξήγησε τους λόγους που θα είναι καλό για την WTA να συγχωνευθεί με την ATP.

"Οι άνδρες έχουν τα 1000, τα 500 και τα 250 και οι γυναίκες τα Premiers. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να έχουμε τα ίδια συστήματα. Όλα έχουν να κάνουν με τους φιλάθλους. Πρέπει να τα απλουστεύσουμε ώστε το τένις να γίνει πιο κατανοητό".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ