ΤΕΝΙΣ

Πήρε το US Open η Οσάκα!

Naomi Osaka, of Japan, kisses the trophy after defeating Serena Williams in the women's final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 8, 2018, in New York. (AP Photo/Julio Cortez)
Naomi Osaka, of Japan, kisses the trophy after defeating Serena Williams in the women's final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 8, 2018, in New York. (AP Photo/Julio Cortez) AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Η Ναόμι Οσάκα επικράτησε με 2-0 σετ της Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του US Open και έγινε η πρώτη τενίστρια από την Ιαπωνία που κατακτά Grand Slam!

Συγκεντρωμένη, ψύχραιμη και με μεγάλη ωριμότητα παρά τα 20 της χρόνια, η Ναόμι Οσάκα κέρδισε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) τη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του US Open, στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Απέναντι στο ίνδαλμα της, η Οσάκα έκανε καταπληκτική εμφάνιση και τελείωσε τον αγώνα με 15 winners και 14 αβίαστα λάθη. Πήρε επιβλητικά το πρώτο σετ και στο δεύτερο εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό της Γουίλιαμς και την κόντρα της με τον διαιτητή, φτάνοντας στον τίτλο.

Η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο σετ αλλά όταν δέχθηκε ένα break back και έσπασε τη ρακέτα της, τιμωρήθηκε με point penalty. Η κόντρα της Σερένα με τον διαιτητή συνεχίστηκε και λίγο μετά έφερε game penalty από τον chair umpire, με το οποίο η Οσάκα πήρε προβάδισμα 5-3.

Η 20χρονη τενίστρια είναι η πρώτη με καταγωγή από την Ιαπωνία που κατακτά Grand Slam τίτλο και σκαρφαλώνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σερένα έχασε την ευκαιρία να φτάσει στους 24 Grand Slam τίτλους και το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Η Αμερικανίδα έχει αγωνιστεί σε 31 τελικούς, με 23 νίκες και 8 ήττες.

AP Photo/Julio Cortez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ