ΤΕΝΙΣ

Όταν ο Ναλμπαντιάν έγραφε ιστορία

David Nalbandian of Argentina plays a return to Spain's Rafael Nadal during the final of the Paris Tennis Masters tournament, Sunday, Nov. 4, 2007. (AP Photo/Lionel Cironneau)
David Nalbandian of Argentina plays a return to Spain's Rafael Nadal during the final of the Paris Tennis Masters tournament, Sunday, Nov. 4, 2007. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP

Ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει καταφέρει να κερδίσει τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, στο ίδιο τουρνουά.

Πριν από 13 χρόνια, ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν έμελλε να ζήσει μια από τις πιο συναρπαστικές εβδομάδες της καριέρας του, αφού κατέκτησε τον τίτλο στο Madrid Masters της Ισπανίας αποκλείοντας στο δρόμο του τους τρεις κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών.

Κι αν τότε ίσως να μην μπορούσε να φανταστεί πως εκείνες οι νίκες θα έμεναν στην ιστορία για πάντα, ο Αργεντινός πρώην τενίστας μπορεί να νιώθει ξεχωριστός τώρα, γιατί το κατόρθωμά του μνημονεύεται και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμη.

Το πρώην Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, απέκλεισε κατά σειρά τους Κλεμέντ, Μπέρντιχ, Ντελ Πότρο, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ φτάνοντας στον τίτλο με περίσσιο στυλ.

Σπουδαίες εμφανίσεις και τεράστιο κατόρθωμα για τον Ναλμπαντιάν που ακόμη κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει καταφέρει να κερδίσει τους Big3 στο ίδιο τουρνουά και πιθανόν να μην υπάρξει άλλος που να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ένα ρεκόρ, το οποίο γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως τότε οι τρεις σπουδαίοι τενίστες βρισκόντουσαν στις πρώτες τρεις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ