ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς θυμάται τη νίκη επί του Τζόκοβιτς στο Τορόντο

Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

O Στέφανος Τσιτσιπάς θυμάται τη σπουδαία νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά του Rogers Cup στο Τορόντο το 2018,

Το τουρνουά του Rogers Cup στο Τορόντο το 2018, ήταν σημαντικό για την καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, αφού εκεί έγινε ο νεώτερος παίκτης από την απαρχή του ATP Tour το 1990, που νίκησε τέσσερις top-10 τενίστες σε ένα τουρνουά.

Βέβαια δεν κατόρθωσε να πάρει τον τίτλο, αφού ηττήθηκε από τον Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 σετ στον τελικό.

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες του Τσιτσιπά, που σίγουρα θα μνημονεύεται ο Έλληνας αθλητής για πολύ καιρό, είναι αυτή στα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης κόντρα στον Τζόκοβιτς, που εκείνη την περίοδο είχε κατακτήσει το Γουίμπλεντον.

Ο Σέρβος όμως δεν έπαιξε στο ίδιο επίπεδο και στο Τορόντο, δεν βρήκε ρυθμό και δεν μπόρεσε να εντυπωσιάσει τους οπαδούς, για αυτό το λόγο και ηττήθηκε με 2-1 στα σετ (6-3, 7-6, 6-3).

O Τσιτσιπάς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για εκείνο το παιχνίδι ότι: "Στην πραγματικότητα δεν έδινα ιδιαίτερη προσοχή αν αντιμετώπιζα τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή κάποιον άλλον. Ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου. Ήξερα ότι αν άρχιζα να σκέφτομαι πάρα πολύ, αυτό δεν θα ήταν καλό για το παιχνίδι μου, για αυτό είπα στον εαυτό μου 'Συνέχισε να παίζεις, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά'. Στο match point, δεν μπορούσα να το πιστέψω, τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν μια από τις καλύτερες νίκες που έκανα".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ