ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Ντουμπάι

Greece's Stefanos Tsitsipas makes a forehand return to Spain's Rafael Nadal during their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Τσιτσιπάς, AP IMAGES AP Photo/Mark Schiefelbein AP IMAGES AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Μάθιου Έμπντεν έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά για δύο σετ, αλλά τελικά ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη με 6-4, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ντουμπάι.

Στους "16" του τουρνουά του Ντουμπάι προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 3-6, 6-3 επί του Μάθιου Έμπντεν παρά το γεγονός ότι ο Αυστραλός τενίστας ήταν εξαιρετικός για δύο σετ.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε γρήγορα στο break. Μόλις στο πέμπτο game του αγώνα έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για προηγηθεί με 4-2 και έπειτα έκανε σωστή διαχείριση των σέρβις game του για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4. Για να το καταφέρει αυτό είχε το εντυπωσιακό 100% (17/17) στους πόντους από το πρώτο σερβίς του.

Η εικόνα άλλαξε εντελώς στο δεύτερο σετ. Ο Έμπντεν πίεσε, ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε με τίποτα να βρει πρώτο σερβίς και έτσι ο Αυστραλός έκανε προηγήθηκε με 5-2 και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε εμφατικά στο τρίτο σετ. Έκανε πρώτος break, για να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Έμπντεν απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να κάνει το 2-2. Από εκεί και πέρα όμως το σετ ήταν ένας μονόλογος για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος πήρε τέσσερα από τα επόμενα πέντε game για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3 και στη νίκη με 2-1.

Στον επόμενο γύρο ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Έγκορ Γκερασίμοβ από τη Λευκορωσία, ο οποίος επιβλήθηκε με 7-6 (2), 7-6 (5) επί του Ολλανδού Ρόμπιν Χάσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ