ΤΕΝΙΣ

Μάχες μέχρι τέλους σε άνδρες και γυναίκες στο US Open

Maria Sharapova of Russia blows a kiss to the crowd after defeating Simona Halep of Romania during their singles match at the WTA tennis finals in Singapore on Tuesday, Oct. 27, 2015. (AP Photo/Wong Maye-E)
Maria Sharapova of Russia blows a kiss to the crowd after defeating Simona Halep of Romania during their singles match at the WTA tennis finals in Singapore on Tuesday, Oct. 27, 2015. (AP Photo/Wong Maye-E) AP

Η επιστροφή της Σαραπόβα σε Grand Slam και οι μονομαχίες σε άνδρες και γυναίκες για το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον στο US Open.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν ούτως ή άλλως το US Open και μετά την κλήρωση που έγινε αυτό αυξήθηκε. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα πολλά πιθανά ντέρμπι που υπάρχουν από τον πρώτο κιόλας γύρο του τουρνουά, αλλά και τις μάχες για την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες.

Ξεκινώντας από τις κυρίες αξίζει να αναφέρουμε ότι στον πρώτο κιόλας γύρο η Χάλεπ θα αντιμετωπίσει την Σαραπόβα στην επιστροφή της Grand Slam.

Η Ρωσίδα δέχτηκε πριν από μερικές ημέρες τη wild card που της δόθηκε από τους διοργανωτές και ετοιμάζεται να παίξει ξανά σε Grand Slam για πρώτη φορά μετά το Australian Open τον Ιανουάριο του 2016. Το γυναικείο ταμπλό παρουσιάζει γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον αφού οκτώ αθλήτριες έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην κορυφή. Συγκεκριμένα, η Πλίσκοβα αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις Χάλεπ, Μουγκουρούζα, Σβιτολίνα, Βοζνιάκι, Κόντα, Κουζνέτσοβα και Β. Γουίλιαμς που θέλουν να πάρουν τη θέση της.

Από ελληνική πλευράς τα βλέμματα είναι φυσικά στραμμένα στη Μαρία Σάκκαρη η οποία για τρίτη φορά θα αγωνιστεί στο US Open και θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη. Η κλήρωση δεν ήταν καλή αφού στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Μπέρτενς η οποία βρίσκεται στο Νο 25 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κλήρωση των γυναικών.

Τυχερός ο Μάρεϊ, στο βάθος ημιτελικός Ναδάλ - Φέντερερ

Την ίδια ώρα στους άνδρες τα πράγματα είναι λιγότερο εντυπωσιακά στον πρώτο γύρο, ωστόσο στη συνέχεια γίνονται πιο δύσκολα. Ο πιο τυχερός ήταν ο Άντι Μάρεϊ ο οποίος αναμένεται να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά σχετικά εύκολα όπου και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα έναν εκ τους Τσονγκά ή Μπούστα.

Αντίθετα, Φέντερερ και Ναδάλ έχουν πιο δύσκολο έργο, ενώ εάν καταφέρουν να πάνε μέχρι νίκες στα ημιτελικά τότε θα τεθούν αντιμέτωποι. Ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο των Φελιθιάνο Γκόμεθ και στον τέταρτο έναν εκ των Κύργιου και Κιουρέι, ενώ στα προημιτελικά λογικά θα τον περιμένουν οι Τίεμ, Αγκούτ και Ντελ Πότρο. Από την άλλη ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Γκασκέ στον τρίτο γύρο, τον Μπέρντιχ στον τέταρτο γύρο και στα προημιτελικά όπως όλα δείχνουν θα παίξει με τον Ντίμιτροφ.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κλήρωση των ανδρών

Photo credits: AP Photo/Wong Maye-E

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ