ΤΕΝΙΣ

Ξανά κόντρα στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 6-4, 6-0 επί του Βερντάσκο και έτσι θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα θα τεθούν αντιμέτωποι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Μετά την πρόκριση άνευ αγώνα του Έλληνα τενίστα επί του Φέντερερ, ο "Ράφα" επιβλήθηκε με 6-4, 6-0 κόντρα στον Βερντάσκο για να σφραγιστεί η νέα τους σύγκρουση αυτή τη φορά στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης το Σάββατο (18/5).

Ο Ναδάλ δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον συμπατριώτη του, ο οποίος ήταν φανερά κουρασμένος.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ ο Βερντάσκο δεν μπόρεσε να κοντράρει τον σπουδαίο αντίπαλο του. Ο Βερντάσκο προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γρήγορο break, αλλά ο Ναδάλ αντέδρασε και έφερε το σετ στα ίσα στο 3-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του έκανε δεύτερο break στον αντίπαλο του και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Βερντάσκο δεν μπόρεσε ποτέ να κοντράρει τον Ναδάλ ο οποίος ήταν σαρωτικός κατακτώντας το σετ χωρίς να χάσει game. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Βερντάσκο πήρε μόλις εννιά πόντους στο δεύτερο σετ και οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν στο τρίτο game οταν απείλησε τον Ναδάλ με break.

Κάπως έτσι το Σάββατο θα έχουμε το πέμπτο ραντεβού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ναδάλ με τον Έλληνα τενίστα να έχει επικρατήσει κόντρα στον σπουδαίο Ισπανό πριν από μία εβδομάδα στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ