ΤΕΝΙΣ

Κλήρωση πρόκληση για τον Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρών στο 500αρι τουρνουά του Ρότερνταμ την επόμενη εβδομάδα, με την κλήρωση του ταμπλό να πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής.

Αρκετά δύσβατο είναι το μονοπάτι που πρέπει να περπατήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να φτάσει μέχρι τέλους στο τουρνουά της Ολλανδίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα ριχτεί στα βαθιά από τον 1ο γύρο, θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τον αποκλεισμό του από τον 3ο γύρο στο Αυστραλιανό Όπεν.

Το 2019 πάντως, μόνο καλή πορεία δεν είχε στο Ρότερνταμ. Πιο συγκεκριμένα, στο ντεμπούτο του, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας είχε αποκλειστεί από τον Νταμίρ Ντζουμούρ με ήττα στα τρία σετ.

Και φέτος, θα έχει… ζόρικο ντεμπούτο, μιας και θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον επικίνδυνο Χούμπερτ Χουρκάτζ. Ο Πολωνός βρίσκεται στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αποκλείσει τον Στέφανο στο Masters του Καναδά το 2019.

Αν προκριθεί στον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα παίξει με έναν εκ των Μπενουά Περ και Αλιάζ Μπέντενε. Οι τέσσερις πιθανοί αντίπαλοί του για τα προημιτελικά, είναι οι Σαποβάλοφ, Ντιμιτρόφ, Αλιασίμ και Στρουφ.

Στα ημιτελικά, αν φτάσει εκεί, ο Στέφανος θα τεθεί αντιμέτωπος πιθανότατα με τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, Νο12 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γκαέλ Μονφίς και Κάρεν Χατσάνοφ. Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ είναι πιθανοί αντίπαλοι στα προημιτελικά, ενώ όλα τα βλέμματα πέφτουν στο μεγάλο ντέρμπι του 1ου γύρου, ανάμεσα στον Κατσάνοφ και τον Φονίνι.

Πιθανοί προημιτελικοί

Μεντβέντεφ – Ρούμπλεφ

Μονφίς – Κατσάνοφ

Μπαουτίστα Άγκουτ – Γκοφάν

Τσιτσιπάς – Σαποβάλοφ

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ