ΤΕΝΙΣ

Και όμως υπήρξε προπονητής που αρνήθηκε τον Φέντερερ

Roger Federer celebrates winning the semifinal tennis match against Nick Kyrgios during the ATP Mercedes Cup in Stuttgart, Saturday June 16, 2018.(Marijan Murat/dpa via AP)
Roger Federer celebrates winning the semifinal tennis match against Nick Kyrgios during the ATP Mercedes Cup in Stuttgart, Saturday June 16, 2018.(Marijan Murat/dpa via AP) AP

Ο Πάολο Μπερτολούτσι, ο οποίος πέρασε από το Νο12 της ATP τη δεκαετία του 1970, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ρότζερ Φέντερερ πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά δεν ήθελε να το κάνει και εξήγησε το λόγο.

Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που τους δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούν με τον Ρότζερ Φέντερερ και λένε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι", κλωτσώντας τη μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Και όμως, σύμφωνα με το Tennis World USA, o Πάολο Μπερτολούτσι, ο οποίος έφτασε ως το Νο12 τη δεκαετία του '70, πριν από περίπου μια δεκαετία είχε πρόταση να δουλέψει με τον "Βασιλιά", αλλά δεν ήθελε να το κάνει.

"Ήμουν ανάμεσα στους υποψηφίους. Ήξερα πως έπρεπε να έρθω σε επαφή, αλλά δεν ήμουν ο μόνος. Έχω δουλέψει ως παίκτης, ως προπονητής και ως αρχηγός στο Davis Cup όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έχω και οικογένεια. Δεν ήθελα να ξεκινήσω να ταξιδεύω ξανά", αποκάλυψε ο Μπερτολούτσι και συνέχισε για την απόφασή του να αρνηθεί την ευκαιρία συνεργασίας με τον Ελβετό:

"Πήρα μια απόφαση ζωής. Δεν υπάρχει μόνο το τένις στη ζωή. Θα ήταν κάτι υπέροχο αν συνέβαινε, αλλά θα έπρεπε να αποχωριστώ την οικογένειά μου. Και επίσης θα μπορούσαμε να μην είχαμε χημεία και μετά από 4 μήνες να μην ήμουν πια προπονητής του. Τι θα γινόταν τότε; Είπα 'ευχαριστώ' πριν έρθω σε επαφή με την ομάδα του.

Marijan Murat/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ