ΤΕΝΙΣ

Επιστρέφει το τένις στη Γουχάν

Rackets of Australia's Alex De Minaur and Nick Kyrgios are left after they beat Britain's Jamie Murray and Joe Salisbury during their ATP Cup tennis doubles match in Sydney, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Steve Christo)
Rackets of Australia's Alex De Minaur and Nick Kyrgios are left after they beat Britain's Jamie Murray and Joe Salisbury during their ATP Cup tennis doubles match in Sydney, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Steve Christo) AP PHOTO/STEVE CHRISTO

Η Γουχάν είναι η κινέζικη πόλη όπου ξεκίνησε η τρομακτική πανδημία που συνεχίζει να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο και στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να φιλοξενήσει το ομώνυμο τουρνουά της WTA.

Όταν η WTA ανακοίνωσε τη λίστα με τα επερχόμενα τουρνουά τένιςπου θα γίνουν με την επανέναρξη της χρονιάς, ένα όνομα προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη: το Wuhan Open.

Η Γουχάν είναι η κινέζικη πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού που συνεχίζει να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο και στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να φιλοξενήσει το ομώνυμο τουρνουά της WTA.

"Το να ξεπεράσουμε κάτι τέτοιο, είναι τεράστιο πράγμα. Η κίνηση αυτή είναι μεγάλης συμβολικής αξίας και πιστεύω ότι εμπνέει όλο τον κόσμο. Είναι μια ιστορία ελπίδας, όχι μόνο για την πόλη της Γουχάν αλλά για όλο τον κόσμο", είπε η διευθύντρια των αγώνων, Μπρέντα Πέρι στο Reuters.

Μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τον Μάιο στην Κίνα που έγειρε υποψίες για δεύτερο κύμα, η Γουχάν έχει πραγματοποιήσει 9.9 εκατομμύρια τεστ σε σύνολο 11 εκ. πλυθησμού.

"Πιστεύω ότι η Γουχάν έκανε φανταστική δουλειά στο πλαίσιο της ανάκαμψης. Πλέον δεν το ακούμε τόσο πολύ. Όχι, όσο ακούγαμε ότι η πανδημία ξεκίνησε από εδώ. Πλέον, όλα έχουν επιστρέψει σχεδόν στο φυσιολογικό. Οι μετακινήσεις, τα εστιατόρια, τα σινεμά, ο κόσμος έχει επιστρέψει στις δουλειές του και όλα δουλεύουν μια χαρά", πρόσθεσε η Πέρι.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ