ΤΕΝΙΣ

Davis Cup: Για δεύτερη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία

Davis Cup: Για δεύτερη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του Davis Cup, η Κροατία κατέκτησε τον τίτλο. Στον τελικό που διεξήχθη αυτό το τριήμερο στην Λιλ, νίκησε την Γαλλία με 3-1.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού η Κροατία κατέκτησε το Davis Cup. Στον τελικό που διεξήχθη αυτό το τριήμερο στην Λιλ, νίκησε την Γαλλία με 3-1.

Ο Μπόρνα Τσόριτς νίκησε με 6-2, 7-5, 6-4 τον Ζερεμί Σαρντί και ο Μάριν Τσίλιτς με 6-3, 7-5, 6-4 το Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά. Στην συνέχεια, οι Γάλλοι πήραν το διπλό με τους Πιέρ Ιγκ Ερμπέρ, Νικολά Μαχούτ, οι οποίοι νίκησαν με 6-4, 6-4, 3-6, 7-6(3) τους Ιβάν Ντόντιγκ και Μάτε Πάβιτς.

Σήμερα (25/11), ο Μάριν Τσίλιτς επικράτησε με 7-6(3), 6-3, 6-3 του Λούκας Πουίγ και ο τελικός ολοκληρώθηκε, με την Κροατία να κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά το 2005 (ήταν και μία φορά φιναλίστ το 2016 και μάλιστα στο Ζάγκρεμπ).

Από την δική της μεριά, η Γαλλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο 10 φορές κι αυτή ήταν η 9η φορά που έφτασε στον τελικό χωρίς να νικήσει, σε μια διοργάνωση που διεξήχθη για τελευταία φορά με αυτή την μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ