ΤΕΝΙΣ

Αζαρένκα: "Ηρωίδες οι μητέρες - τενίστριες"

Victoria Azarenka, of Belarus, returns a shot to Anastasija Sevastova, of Latvia, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 3, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Victoria Azarenka, of Belarus, returns a shot to Anastasija Sevastova, of Latvia, during the third round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Sept. 3, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η Βικτόρια Αζαρένκα μίλησε για τον συνδυασμό μητρότητας και αθλητισμού στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Βικτόρια Αζαρένκα δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση από τότε που έκανε το comeback της στην WTA, ως μητέρα πλέον. Η 31χρονη Λευκορωσίδα κατέκτησε το Western and Southern Open (έστω και με την απόσυρση της Ναόμι Οσάκα) ενώ συνεχίζει εντυπωσιακά στο Αμερικανικό Όπεν όπου βρίσκεται ήδη στον 3ο γύρο μετά την τρομερή νίκη της επί της Αρίνα Σαμπαλένκα.

Το να συνδυάζεις μητρότητα και επαγγελματικό αθλητισμό στο κορυφαίο επίπεδο δεν είναι κάτι καθόλου εύκολο και αυτό το γνωρίζει άριστα η Βίκα που έχει απεριόριστο σεβασμό προς τις μητέρες που επιχειρούν ό,τι κάνει και η ίδια!

"Χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα για να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη μητρότητα και την καριέρα. Αλλά δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν μόνο σαν μητέρες. Είμαι και επαγγελματίες τενίστριες. Είμαστε γυναίκες με όνειρα, στόχους και πάθος. Η ζωή μου ξεκίνησε όταν έγινα μητέρα, μπορώ πια να το πω ανοιχτά αυτό. Έχω τεράστιο σεβασμό για τις γυναίκες που προσπαθούν να συνδυάσουν τη μητρότητα με το επαγγελματικό τένις. Αποτελούν μια έμπνευση" κατέληξε η Βίκα.

Συνολικά εννιά μητέρες-τενίστριες ξεκίνησαν στο βασικό ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν μεταξύ των οποίων τόσο η Σερίνα Γουίλιαμς όσο και η Τσβετάνα Πιρόνκοβα που πέτυχε τρομερό αποτέλεσμα αποκλείοντας την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον 2ο γύρο!

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ