ΤΕΝΙΣ

Απόστολος Τσιτσιπάς: "Μας χωρίζουν 5 θέσεις από το Νο1"

Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts during a match against Kevin Anderson, of South Africa, at the Western & Southern Open tennis tournament, Sunday, Aug. 23, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, reacts during a match against Kevin Anderson, of South Africa, at the Western & Southern Open tennis tournament, Sunday, Aug. 23, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Συνέντευξη στο atptour.com, έδωσε ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος και αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο του γιου του που είναι η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Συνέντευξη στο atptour.com, έδωσε ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος. Ο 53χρονος προπονητής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του γιου του, την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή αλλά και τον μεγάλο στόχο του Στέφανου που είναι η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως πιστεύεις ότι επέστρεψε ο Στέφανος μετά από 5 μήνες μακριά από το tour;

"Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα στο Western & Southern Open, έδειξαν ότι είναι έτοιμος. Ήταν διψασμένος να ξεκινήσει ξανά. Ανταποκρίθηκε καλά. Είναι συγκεντρωμένος και χαίρομαι να τον βλέπω έτσι. Μέχρι τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόδοσή του".

Είναι διαφορετικό να βρίσκεσαι μέσα σε μια φούσκα προστασίας. Πως αντιμετωπίζει τον μηχανισμό αυτόν και την απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες ή το γεγονός ότι δεν μπορεί να βγει έξω για φαγητό;

"Μέχρι τώρα είναι θετικό για εμάς. Είναι ένα άτομο που του αρέσουν τα social media και τα vlogs. Τώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να τριγυρνάει και να τραβάει βίντεο για τα vlog του, ίσως είναι περισσότερο επικεντρωμένος στη δουλειά και στο παιχνίδι του. Είναι καλό πράγμα για τον Στέφανο που έχει βρει τη δύναμη και την ενέργεια μέσα σε αυτό το περιβάλλον και να αποδίδει έτσι".

Τον βλέπουμε διψασμένο αυτή τη στιγμή. Έχεις κάποιο παρόμοιο παράδειγμα από τα Junior χρόνια του σαν τενίστας ή σαν παιδί;

"Όταν ήταν 10 ετών, ήμασταν σε ένα τουρνουά και έχασε ή του έκλεψαν τις ρακέτες. Δεν είχε άλλες ρακέτες και ήταν πολύ εκνευρισμένος. Του είπα ότι θα του αγοράσω ρακέτες αλλά μου είπε 'Θα μου πάρεις μόνο μια και θα παίξω και στις δύο κατηγορίες (U10 και U12) γιατί δίνουν ρακέτα δώρο αν κερδίσεις'.

Ήταν ο πιο μικρός εκεί και κέρδισε και στις δύο κατγορίες. Κάθε παιχνίδι ήταν 7-6 στο 3ο σετ και ήταν πολύ κουρασμένος όταν κέρδισε. Ήταν συγκινητικό για μένα να το βλέπω αυτό. Πρέπει να έχεις αυτή την ενέργεια και να αγαπάς αυτή την ευθύνη για να αγωνιστείς. Δεν του έδωσαν δώρο ρακέτες αλλά ΟΚ. Του αγόρασα έξι ρακέτες μετά".

Δεν είσαι μόνο προπονητής του αλλά και πατέρας του. Πως βρίσκεις την ισορροπία σε αυτό;

"Μου αρέσει να είμαι ο προπονητής της ζωής του. Έχει μάθει πολλά για το τένις και τελευταία διψάει για επιπλέον γνώση. Θέλει να βελτιώνεται κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο. Σαν δάσκαλος, έχω μεγάλη ευθύνη να τον κρατάω στη σωστή τροχιά. Είναι δουλειά του κάθε πατέρα να κρατάει υγιή τα παιδιά του".

Ποιο είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα του Στέφανου με τη δική σου ματιά;

"Δεν έχει αλλάξει από τον άνθρωπο που ξέρω. Είναι ταπεινός, είναι κοινωνικός και του αρέσει να περνάει χρόνο με τους ανθρώπους γύρω του. Βρίσκει όλη την ενέργεια και τη δύναμη για να αναπτύσσει τον εαυτό του ενώ την ίδια στιγμή είναι ευαίσθητος και νοιάζεται για τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν. Δεν είναι εύκολος συνδυασμός και είμαι εντυπωσιασμένος με τον τρόπο που το κάνει".

Είναι πολύ δημιουργικός. Είπες ότι είναι καλό γι'αυτόν να συγκεντρώνεται στο τένις αλλά πιστεύεις ότι είναι καλό όταν μαθαίνει κι άλλα πράγματα;

"Σίγουρα. Είναι πολύ καλό για την εξέλιξή του σαν άνθρωπος. Νομίζω ότι βρήκε την ελευθερία και τη δημιουργικότητά του σε αυτό. Είμαι χαρούμενος όταν γνωρίζω ανθρώπους που έχουν ελεύθερο πνεύμα και πιστεύουν ότι βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι".

Δουλέψατε σε κάτι συγκεκριμένο κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

"Κάθε παίκτης έχει πολλά να βελτιώσει. Αυτή είναι η ομορφιά του τένις. Αποφάσισε να δουλέψει περισσότερο στο σερβίς του και να μικρύνει τους πόντους".

Τι τον χωρίζει από το να γίνει το Νο1 στον κόσμο;

"Πέντε θέσεις στην κατάταξη. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να κάνει αλλά όχι πολλά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να πιστεύει στον εαυτό του και στο παιχνίδι του. Αν το κάνει αυτό ολοκληρωτικά, μπορεί να ελπίζει για το καλύτερο".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ