ΠΟΛΟ

Πόλο γυναικών: Για τρίτη φορά δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται τι είχε συμβεί τις δύο προηγούμενες φορές που δύο ελληνικές ομάδες βρέθηκαν στο Final 4 της Euro League και αναλύει τα δεδομένα για την έδρα της τελικής φάσης.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Σαν Αντρέου, ενώ η Βουλιαγμένη έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης για να βρεθούν στο Final 4 της Euro League στο πόλο γυναικών.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που δύο ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2003-04 με τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη να εκπροσωπούν το ελληνικό πόλο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Οριζόντε Κατάνια νικώντας με 6-4 επί της Γλυφάδας στον τελικό, ενώ ο ΝΟΒ τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Τη σεζόν 2009-10 είχαμε πολλά κοινά σημεία με το σήμερα. Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός ήταν οι δύο ελληνικές ομάδες που βρέθηκαν στο Final 4. Στη διοργάνωση της Κέρκυρας το τρόπαιο κατέληξε σε ελληνικά χέρια αφού στον τελικό η Βουλιαγμένη επικράτησε με 10-7 επί της Κίνεφ, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τέταρτος.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ FINAL 4

Από εκεί και πέρα αυτό που περιμένουμε να μάθουμε είναι τις τέσσερις ομάδες που θα ολοκληρώσουν την τετράδα του Final 4. Πέρα από τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη, η Πάντοβα έγινε η τρίτη ομάδα που έκλεισε θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης αφού μετά το 6-6 της Βουδαπέστης, επικράτησε με 8-7 επί της UVSE στην Ιταλία και πήρε την πρόκριση. Στο τέταρτο ζευγάρι η Σαμπαντέλ είναι το απόλυτο φαβορί. Μετά τη νίκη της στην Ιταλία με 12-9 επί της Οριζόντε, αναμένεται είτε εύκολα είτε δύσκολα να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Final 4.

Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η τετράδα το επόμενο που θα μας απασχολήσει είναι ο τόπος της διοργάνωσης. Ολυμπιακός και Σαμπαντέλ αναμένεται να είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τη Βουλιαγμένη. Φυσικά, για να συμβεί αυτό ο ΝΟΒ θα πρέπει να βρει μία ουδέτερη έδρα, αφού δύσκολα η LEN θα ανάψει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή των αγώνων στο Λαιμό.

Σύμφωνα με τη λογική ο Ολυμπιακός και η Σαμπαντέλ είναι τα δύο φαβορί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο έκπληξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ