ΠΟΛΟ

Παγκόσμιο Νέων πόλο: Στον τελικό η Ελλάδα, 15-6 βούλιαξε την Κροατία

Παγκόσμιο Νέων πόλο: Στον τελικό η Ελλάδα, 15-6 βούλιαξε την Κροατία

Με άμυνα για σεμινάριο η Εθνική ομάδα επικράτησε με 15-6 επί της Κροατίας και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο Νέων ανδρών που διεξάγεται στο Κουβέιτ.

Το μέλλον του ελληνικού πόλο είναι λαμπρό και αυτό επιβεβαιώθηκε στο Κουβέιτ. Η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων συνέτριψε στον ημιτελικό την Κροατία με 15-6 και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (20/12, 17.00) την Σερβία.

Η Εθνική ήταν εντυπωσιακή και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα που κράτησε τους Κροάτες χωρίς γκολ για 16 λεπτά(!) πήρε μία μεγάλη πρόκριση.

Από την αρχή του αγώνα οι διεθνείς μπήκαν δυνατά και με δύο γκολ του Γκιουβέτση και ένα του Παπαναστασίου κατάφεραν να προηγηθούν με 4-1 πριν ο Βρντόλιακ μειώσει σε 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Κροάτες προσπάθησαν να κατεβάσουν την διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως η Ελλάδα έβρισκε πάντα τις λύσεις στο σκοράρισμα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 8-5 υπέρ των διεθνών μας.

Στην τρίτη περίοδο ουσιαστικά τελείωσε και ο ημιτελικός. Η Εθνική με άμυνα για σεμινάριο και με τους Γκιουβέτση και Παπαναστασίου να πυροβολούν από παντού έκλεισε το οκτάλεπτο με επί μέρους 5-0 και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 13-5!

Έτσι, η συνέχεια του αγώνα έγινε τυπική διαδικασία με τους διεθνείς να φτάνουν στην νίκη με 15-6 και να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Σερβίς η οποία νωρίτερα επικράτησε με 9-7 επί των Ιταλών.

Κροατία - Ελλάδα 6-15

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-4, 0-5, 1-2

Κροατία: Γιούρλινα, Μαλένιτσα, Κρέκοβιτς, Βρντόλιακ 2, Μπάγιτς 1, Κρζιτς, Σόλιε, Χέρτσεγκ, Πενάβα 2, Μπιλιάκα, Ζούβελα 1, Πάπαριτς, Σουνάρα

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος 2, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2 Παπαναστασίου 4, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος 1, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ