ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Βερόνα 11-5: Στο ρελαντί και με Μπρέσια στα προημιτελικά

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με νίκη 11-5 επί της Βερόνα στον Πειραιά ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης και παίζει με Μπρέσια στα προημιτελικά.

Με νίκη 11-5 επί της Βερόνα στον Πειραιά, που του χάρισε τη δεύτερη θέση του Β' ομίλου, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα προσπαθήσουν πλέον να υπεραπιστούν τον τίτλο τους στο Final-8 του Ανόβερο (6-8 Ιουνίου) και εκεί πρώτος τους αντίπαλος θα είναι η Μπρέσια.

Η ιταλική ομάδα, μετά τη νίκη της Μπαρτσελονέτα με 16-10 επί της Έγκερ στην Ουγγαρία, είναι οριστικά τρίτη στον Α' όμιλο και θα βρεθεί στο δρομο των “ ερυθρολεύκων” στον προημιτελικό, με το νικητή να αντιμετωπίζει στη συνέχεια -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στα δυο πρώτα οκτάλεπτα (4-4), με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν δυο γκολ στην τρίτη περίοδο και να μην δέχονται κανένα, ενώ με επιμέρους σκορ 5-5 στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο διεθνής Χιώτης περιφερειακός, Γιάννης Φουντούλης, δυο πέτυχε ο Γούνας και από ένα άλλοι πέντε ερυθρόλευκοι άσοι.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 2-0, 5-1.

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Ζερδεβάς.

Βερόνα: Λάζοβιτς, Ντόλτσε, Αλεζάνι, Φοντέλι 1, Ντι Σόμα, Ντράσοβιτς 1, Μπρούνι, Μιράρκι 2, Λουόνγκο 1, Κασασόλα, Βαλεντίνο, Νικόζια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το παιχνίδι: "Η Βερόνα είναι μια ομάδα που παίζει περίεργα, δυσκολεύει όλους τους αντιπάλους και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι βρήκαμε τις λύσεις που έπρεπε. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε αλλά στη συνέχεια δείξαμε ότι έχουμε καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα και με την άμυνα μας βρήκαμε το παιχνίδι μας και χτίσαμε τη διαφορά. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πίεση και για τους δυο αντιπάλους καθώς και οι δυο έχουμε προκριθεί στο Final-8.

Θέλαμε να κάνουμε ακόμα μια νίκη, μέσα στο σπίτι μας, με την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Πάντα για αυτό αγωνιζόμαστε. Η ομάδα αυτή είναι και πάλι στις κορυφαίες της Ευρώπης, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον σύλλογο του Ολυμπιακού, για το πόλο του Ολυμπιακού, για το ελληνικό πόλο. Εκεί θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε, βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, το καλύτερο δυνατό".

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς από την πλευρά του, ανέφερε στο olympiacossfp.gr: "Τελείωσε η φάση των ομίλων και πλέον έχουμε μπροστά μας το Final-8. Περιμέναμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Είχαμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Αννόβερο αλλά θέλαμε τη νίκη. Είναι σημαντικό και ψυχολογικά καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν με τους τελικούς του πρωταθλήματος και το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παιχνίδι κάναμε αυτό που έπρεπε, πήραμε τη νίκη και τώρα συγκεντρωνόμαστε στα κρίσιμα επόμενα παιχνίδια που κρίνουν τους τίτλους της σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ