ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Γιαντράν Σπλιτ 13-7: Οδοστρωτήρας ο πρωταθλητής Ευρώπης

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - JADRAN SPLIT / LEN CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - JADRAN SPLIT / LEN CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, ήταν σαρωτικός απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ και επικράτησε 13-7 στο Παπαστράτειο για την 6η αγωνιστική του Champions League πόλο ανδρών.

Ένας Ολυμπιακός "να τον πιεις στο ποτήρι" έκανε ό,τι ήθελε στην πισίνα απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ, φτάνοντας στην τρίτη φετινή του νίκη στο Champions League έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κροάτες για να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Παπαστράτειο και επικράτησε με το εμφατικό 13-7.

Οι Πειραιώτες νίκησαν και στα τέσσερα οκτάλεπτα, έχοντας καλύτερη εικόνα από τη Γιαντράν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Πέντε γκολ πέτυχε ο Γούνας και τέσσερα γκολ ο Γεννηδουνιάς για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που είχε εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (7/9).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 5-3 στο πρώτο οκτάλεπτο και με 7-5 στο ημίχρονο, για να παίξει τρομερή άμυνα στις δυο επόμενες περιόδους, ενώ επιθετικά συνέχισε να είναι αξιόπιστος και αποτελεσματικός. Έτσι, έφτασε εύκολα στη νίκη.

Η Γιάντραν ήρθε στην Ελλάδα με 11μελη αποστολή και χωρίς δύο σημαντικά στελέχη της, τους Αλιόσα Κούνατς και Μάριν Ντέλιτς. Από την άλλη,, ο Θοδωρής Βλάχος πρότιμησε ως δεύτερο φουνταριστό τον Κώστα Κάκαρη, αφήνοντας εκτός 13άδας τον Δημήτρη Νικολαΐδη.

Πλέον, ακολουθούν οι διπλές αναμετρήσεις με τη Γιουγκ πρώτα στην Κροατία (23/01) και στη συνέχεια στον Πειραιά (06/02), που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη διεκδίκηση της 1ης θέσης του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 3-1, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γούνας 5, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μπούσλιε

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ: Μπούτιτς 2, Ζόβιτς 2, Κράπιτς, Πάουερ, Πόποβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ